Breaking news

Nicolae Cornea, noul șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

Colonelul Nicolae Cornea a numit în funcția de șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), la o zi după demisia generalului de brigadă Ion Burlui.

nicolae cornea - igsuNicolae Cornea îl înlocuiește în funcție pe generalul de brigadă Ion Burlui, care și-a dat demisia miercuri, ca urmare a scandalului iscat după intervenția întârziată la locul accidentului aviatic din Munții Apuseni, soldat cu moartea pilotului Adrian Iovan și a studentei Aurelia Ion.

Născut în 15 noiembrie 1967 în orașul Călimănești, județul Vâlcea, colonelul Nicolae Cornea a absolvit în anul 1993 Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’ București, ca șef de promoție, fiind și licențiat în drept, potrivit informațiilor publicate pe site-ul ISU Vâlcea.

În perioada 1992 — 2010 a activat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, numai în arma pompieri, începând cu Brigada de Pompieri a Capitalei (1993­1994), continuând cu Comandamentul Trupelor de Pompieri (1994­1995), iar din anul 1995 s-a alăturat Grupului de Pompieri ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea, unitate militară în care a ocupat atât funcția de locțiitor al comandantului (1996­2004), cât și cea de comandant, în anul 2004.

Din decembrie 2004, după constituirea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea, ca urmare a unificării celor două arme din cadrul ministerului — pompierii și protecția civilă—, colonelul Nicolae Cornea a devenit prim adjunctul inspectorului șef al ISU Vâlcea.

Înainte de numirea la conducerea IGSU, Nicolae Cornea ocupa funcția de prim adjunct al șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.

>