Breaking news

Nicolae Ceaușescu avea un salariu mai mare decât Băsescu

loading...

Fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu, împușcat de Armată, pe 25 decembrie 1989,  avea un salariu lunar de circa 18.000 lei, adică puțin peste 4000 de euro.

ceausescu si basescuNicolae Ceaușescu avea până la Revoluția din 1989, un salariu de două ori și jumătate mai mare față actualul președinte al României, Traian Băsescu.

La 23 de ani de când Nicolae Ceaușescu a fost împușcat chiar în ziua de Crăciun, ies la iveală informații și despre salariul dictatorului.

Salariul lui Nicolae Ceaușescu era confidențial în era comunistă și doar apropiații cuplului dictatorilor îl știau. Potrivit datelor actuale, Nicolae Ceaușescu încasa lunar circa 18.000 lei, o sumă colosală pentru acele vremuri.

Dictatorul rămânea aproape cu toți banii de salariu, în buzunar, întrucât nu era nevoit să cheltuie vreun leu pe transport, cazare sau mâncare. Pentru că era șeful statului, toate cele necesare traiului de zi cu zi, vacanțe, deplasări, haine și mâncare, erau asigurate de protocolul de stat. Așa cum se întâmplă și în prezent cu actualul președinte al României, Traian Băsescu. Însă, salariul lui Băsescu nu depășește 1800 de euro lunar.

Nicolae Ceaușescu s-a născut la 26 ianuarie 1918 la Scornicești în județul Olt. Acesta a condus România timp de 22 de ani, din 1967 și până pe 22 decembrie când a fost forțat să fugă de la cârma țării, în urma revoluției din 1989.

Pe 25 decembrie, în ziua de Crăciun, în urma unui simulacru de proces, Nicolae și Elena Ceaușescu au fost împușcați de un pluton de execuție al Armatei Române.

loading...