Breaking news

Nicolae Botgros, sărbătorit de Iuliana Tudor printr-un concert la Sala Palatului

loading...

 

Pe 28 mai, de la ora 19.00, Nicolae Botgros le oferă un spectacol-regal celor care îi apreciază activitatea alături de Orchestra Lăutarii, pe care o conduce de 35 de ani.

IulianaTudor si Nicolae BotgrosPersonalităţi ale lumii artistice din România şi Republica Moldova îl sărbătoresc pe maestrul Nicolae Botgros pe scena Sălii Palatului, din Bucureşti.

Printre artiştii care vor urca pe scenă în acest spectacol sunt Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Niculina Stoican, Petrică Mâţu Stoian, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Nicoleta Voica, Nicuşor Iordan, Stana Stepanescu, Marcel Pavel, Monica Anghel, Cristina Spătar, Ovidiu Barteş, Dinu Iancu Sălăjanu, Nicolae Glib, Lidia Bejenaru, Nicolae Ciubotaru, Ioana Căpraru, Ion Paladi, Anişoara Dabija, Viorica şi Elena Lupu.

Buna dispoziţie va fi asigurată de Maria Buza si Marius Rizea, iar gazda evenimentului va fi Iuliana Tudor.Nicolae Botgros.

Spectacolul acesta este un rezumat al întregii mele vieţi artistice, o poveste a tot ceea ce am făcut până acum pentru public. Folclorul m-a dat lumii, în faţa căreia mă închin. O să fie o întâlnire frumoasă, pe scena Sălii Palatului. De acum am 60 de ani… fiecare spectacol e important! Pentru acest spectacol-regal am extins şi Orchestra – noi, Lăutarii, de obicei suntem 30. Ei bine, în acest spectacol o să fim… 70. Este o premieră pentru o orchestră de folclor. Şi, vă garantez, 70 de instrumente vor suna ca unul singur. Au venit muzicieni de pretutindeni alături de mine. Probabil tot eu voi bate recordul, la 100 de ani – atunci o să am o orchestră de 100 de oameni. Îmi vor fi alături artişti pe care îi iubesc şi, bineînţeles, Iuliana Tudor, care mi-e tare dragă. Voi veni în faţa publicului cu toată Dinastia Botgros, iar nepotul meu pregăteşte o surpriză muzicală de proporţii. Am emoţii. Am emoţii foarte mari, pentru că vom scrie o pagină de aur pentru istoria muzicii din România”, a declarat Nicolae Botgros.

Iuliana Tudor, vedeta TVR, care în fiecare vineri seară este gazda emisiunii ”O dată-n viață”, va prezenta spectacolul aniversar al lui Nicolae Botgros.

Mă bucur să fiu gazda unui eveniment special atât pentru România, cât şi pentru Republica Moldova. Îmi amintesc că prima mea întâlnire cu maestrul Nicolae Botgros a fost în calitate de telespectator al TVR, la începutul anilor ’90, când habar nu aveam că televiziunea urma să fie drumul meu. Primul proiect de anvergură în care am colaborat a fost Cerbul de Aur, în 2002. De atunci, între noi s-a format o legătură specială. În timpul transmisiunilor în direct, efectiv ne simţim unul pe celălalt şi nu mai avem nevoie de cuvinte… Dincolo de asta, consider că Orchestra Lăutarii şi Nicolae Botgros onorează fiecare loc în care cântă şi nu pot fi prezentaţi oricum...”, a declarat Iuliana Tudor.

loading...