Breaking news

Nick Kyrgios, puștiul care l-a bătut pe Nadal la Wimbledon, a urcat pe locul 66 în lume

Nick Kyrgios, australianul de 19 ani care l-a eliminat pe Rafael Nadal, în optimi la Wimbledon, a reușit să intre pentru prima dată în carieră, în top 100 mondial. Mai exact pe locul 66 în lume.

Nick Kyrgios si rafael nadalClasamentul ATP s-a schimbat foarte mult după turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Novak Djokovic a revenit pe primul loc, Nadal a picat pe doi, iar Roger Federer a urcat pe locul trei în lume.

Bulgarul Grigor Dimitrov a intrat în premieră în top 10, pe locul 9, grație semifinalei jucate la Wimbledon, iar Andy Murray a picat cinci locuri, până pe poziția a zecea.

Însă cea mai spectaculoasă urcare în clasamentul ATP de simplu masculin a realizat-o australianul Nick Kyrgios. Puștiul de 19 ani care l-a bătut pe Rafael Nadal la Wimbledon. Nick Kyrgios a reușit să intre pentru prima dată în carieră în top 100 jucători la nivel mondial, fiind acum pe locul 66, reușind să urce 78 de locuri, având un total de 760 de puncte.

Această poziție îi va asigura accesul pe tabloul principal la turneul de Grand Slam de la US Open, dar și la turnee ATP 250, 500 și Masters.

Victor Hănescu staționează pe locul 104, Marius Copil a urcat trei locuri, până pe 161, iar Adrian Ungur a coborât pe 162, având același punctaj cu Marius Copil, respectiv 341 de puncte.

Vasile Antonescu  a reușit să urce 72 de locuri, până pe poziția 651, iar Dragoș Cristian Mitrea a urcat 198 de locuri, până pe poziția 951.