Breaking news

Nick Kyrgios l-a eliminat în turul doi la Madrid pe Roger Federer

Australianul Nick Kyrgios a produs o eliminare bombă la Mastersul de la Madrid. L-a eliminat în turul doi pe principalul favorit al competiției, Roger Federer, locul doi mondial.

Nick Kyrgios  - roger federerNick Kyrgios australianul minune, în vârstă de 20 de ani, care în 2014 îl învingea în optimi la Wimbledon pe Rafael Nadal, și-a trecut miercuri seară, în palmares, o nouă victorie de senzație.

De astă dată, victimă i-a căzut elvețianul Roger Federer, în turul doi la Madrid Open.

Nick Kyrgios, prezent în premieră pe tabloul principal de la Madrid, l-a învins pe Fedrerer în trei seturi, ambele terminate la tie-break, dar abia cu cea de-a șasea minge de meci.

Australianul a pierdut primul set în tie-break cu 6-7(2-7), apoi s-a impus în tie-break în setul doi, cu 7-6(7-5). Astfel că s-a ajuns în setul decisiv, unde elvețianul și australianul au mers cap la cap până la scorul de 12-12. Federer a ratat patru mingi de meci, iar Kyrgios a ratat cinci mingi de meci. La scorul de 12-12, a reușit să facă break, apoi a servit și a fructificat cea de-a șasea minge de meci.

În optimi de finală, Nick Kyrgios va juca cu americanul John Isner, locul 18 mondial și cap de serie numărul 16 la Madrid Open.

Nick Kyrgios, aflat în prezent pe locul 35 mondial, va primi un cec în valoare de 52.090 de euro și 90 de puncte ATP, pentru calificarea în optimi de finală la Madrid Open.