Breaking news

Nesimțire fără margini. O învățătoare urlă la părinții elevilor săi pentru că nu dau suficienți bani pentru cadouri

loading...

O învăţătoare din Bucureşti a fost filmată cu camera ascunsă în timp ce urla la părinții elevilor săi pentru că aceștia nu dăduseră suficienți bani pentru cadourile directorilor, bibliotecarei și bodyguarzilor de la școală.

bani cadouri profesoriCu un tupeu fantastic, învățătoarea care predă la Școala nr. 10 „Maria Rosetti” din Capitală era uluită de faptul că părinții elevilor săi oferă foarte puțini bani pentru cadourile de sărbători. Învățătoarea le spune că aceștia trebuie să se alinieze „sistemului românesc, balcanic, de stat” al şpăgii.

„Astea-s cadourile voastre? Atât? Am sunat. Mai vine ceva, nu mai vine. Atât vă reprezintă? Voi nu sunteţi cartofi, nu sunteţi oi să vă învăţ. La şcoala 11, ei dau câte 100 de euro de Crăciun”, le reproşa învăţătoarea filmată cu camera ascunsă.

Învăţătoarea urla la părinți și le spunea că acestea sunt standardele dacă vor ca micuţii lor să înveţe la o şcoală cu pretenţii: Eu v-am întrebat: v-aţi organizat? Este în politica românească, balcanică, de sărbători să se ofere. Mi s-a spus că aveţi un buget de 50 de lei la 4 oameni. Şi am zis, păi cui daţi 4 cadouri? 3 profesori şi un director. Şi cealaltă directoare are bube? Şi copiii nu salută doctorul, femeile de serviciu?

Deși părinţii se plâng că nu au atât de mulţi bani pentru a satisface pretenţiile învăţătoarei, cadrul didactic spune că nu îi pasă: Nu este problema mea. Pe mine nu mă încălzeşte, nu mă mută de la ţară, nu primesc onoruri, nu mi se întâmplă mie nimic. Copiii voştri în schimb o să fie nişte săraci în suflet. Pentru că i-ai văzut cum doreau să se ducă să ofere. Copilul meu se întoarce de la naiba şi îmi pune de Moş Nicolae pentru că i-am spus cât este de important să oferi.

Tupeul învățătoarei este fără margini, întrucât aceasta le spune părinților că  trebuie să se obișnuiască să de abani mulți pentru cadouri întrucât așa e la o școală de fițe din București: În momentul în care ţi-ai însuşit participarea într-o şcoală de fiţe, ai cumpărat tot pachetul de acolo, mai mult sau mai puţin oficial. Însuşiţi-vă standardele de aicea, legate de tot ce înseamnă, de la intrarea în şcoală, sărbători şi toate celelalte. Deci aici, în şcoala asta şi în şcolile de fiţe, aşa se pune problema.

După ce Kanal D a difuzat integral materialul video cu învățătoarea care cerea bani de cadouri, Inspectoratul Şcolar Bucureşti a demarat o anchetă.

Primele verificări urmând să se facă în 6 ianuarie 2014, când vor reveni din vacanţa de iarnă atât profesorii şi directorii şcolii, cât şi elevii şi părinţii.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>