Breaking news

Nesimțire. Sandero mai scumpă cu 300 euro în România față de Italia

Umiliți în propria țară de francezi. Marca Dacia Sandero fabricată la Pitești este mai scumpă cu 300 euro în România față de Germania.

dacia_sanderoDeși în mod normal, prețul de vânzare al unei mașini ar trebui să fie mai ieftin în țara unde se produce, la noi este fix pe dos. Noi fabricăm automobilele Dacia la uzina de la Mioveni și francezii de la Renault stabilesc prețuri mai mari și decât Italia sau Germania.

În timp ce românii plătesc pentru o Dacia Sandero 7,250 euro, italienii plătesc 6,950 euro, iar spaniolii și nemții 6,990 euro, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

Comparaţia este făcută la autoturisme având acelaşi nivel de echipare şi cu toate taxele incluse.

Reprezentanții Dacia au declarat pentru Ziarul financiar că politica de prețuri este stabilită diferit în fiecare țară și că este determinată de mai mulți factori locali.

Deși Italia, Germania și Spania au un Produs Intern Brut de patru cinci ori mai mare decât al României și salarii de 7 ori mai mari, plătesc mai puțin pentru același model de automobil fabricat la Pitești.

Și unde mai pui că autoturismele destinate exportului în țările din vestul Europei sunt net superioare ca și calitate față de cele vândute în România sau Bulgaria.