Breaking news

Nepal, zguduit de un nou cutremur cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter

loading...

Statul Nepal a fost zguduit marți, de un cutremur de pământ ce a avut magnitudinea de 7,4 grade. Epicentrul a fost localizat la nord-est de Kathmandu, zona cea mai afectată de seismul din 25 aprilie.

cutremur nepalLa două săptămâni de la seimsul care a devastat Nepalul, un nou seism a zguduit puternic această țară.

Noul seism a provocat moartea a cel puțin 14 persoane și distrugând mai multe clădiri ce erau deja șubrezite după precedentul cutremur.

Noul seism s-a produs la ora locală 12:35 și a avut epicentrul la 76 km est de Kathmandu. Cinci dintre victimele noului seism și-au pierdut viața la Sindhupalchowk, un district aflat la est de capitala Kathmandu, district în care s-au înregistrat și cele mai multe victime ale cutremurului de 7,8 grade din 25 aprilie. Alte șase victime sunt din districtul Dolakha, aflat în apropierea epicentrului, iar la Kathmandu s-au înregistrat trei victime, conform ultimului bilanț provizoriu.

De frica cutremurului, în capitala Kathmandu, oamenii s-au grăbit să iasă din clădiri. Mișcarea seismică s-a resimțit și în capitala Indiei.

Epicentrul cutremurului a fost măsurat la o adâncime superficială de aproximativ 19 km.

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 grade a lovit pe 25 aprilie Nepalul, provocând decesul a cel puțin 8.046 de persoane și rănind mai mult de 17.800 de persoane, amintește Reuters.

În India cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața după prăbușirea unor clădiri, iar în Tibet o persoană și-a pierdut viața într-o avalanșă de pietre declanșată de mișcarea seismică, anunță Reuters.

Autoritățile nepaleze au luat decizia de a închide aeroportul din Kathmandu, principala poartă de acces pentru ajutoarele internaționale, ca măsură de siguranță, după producerea acestui seism. Un al doilea seism, o replică cu magnitudinea de 6,3 grade s-a produs la jumătate de oră după primul cutremur.

Primul seism produs marți a avut durata de aproape un minut, conform unui jurnalist AFP aflat la Kathmandu.

Poliția nepaleză a adresat un apel ca populația să rămână pe cât posibil sub cerul liber și să evite să folosească telefoanele pentru a nu bloca rețelele de comunicații. Pentru cei care trebuie să comunice, poliția a recomandat folosirea mesajelor SMS.

Cutremurul și replica sa au fost resimțite până la 1.000 de kilometri distanță, la New Delhi sau Bihar, unde oamenii au ieșit în stradă.

loading...

Cmentariile sunt închise