Breaking news

Nepal, zguduit de un nou cutremur cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter

Statul Nepal a fost zguduit marți, de un cutremur de pământ ce a avut magnitudinea de 7,4 grade. Epicentrul a fost localizat la nord-est de Kathmandu, zona cea mai afectată de seismul din 25 aprilie.

cutremur nepalLa două săptămâni de la seimsul care a devastat Nepalul, un nou seism a zguduit puternic această țară.

Noul seism a provocat moartea a cel puțin 14 persoane și distrugând mai multe clădiri ce erau deja șubrezite după precedentul cutremur.

Noul seism s-a produs la ora locală 12:35 și a avut epicentrul la 76 km est de Kathmandu. Cinci dintre victimele noului seism și-au pierdut viața la Sindhupalchowk, un district aflat la est de capitala Kathmandu, district în care s-au înregistrat și cele mai multe victime ale cutremurului de 7,8 grade din 25 aprilie. Alte șase victime sunt din districtul Dolakha, aflat în apropierea epicentrului, iar la Kathmandu s-au înregistrat trei victime, conform ultimului bilanț provizoriu.

De frica cutremurului, în capitala Kathmandu, oamenii s-au grăbit să iasă din clădiri. Mișcarea seismică s-a resimțit și în capitala Indiei.

Epicentrul cutremurului a fost măsurat la o adâncime superficială de aproximativ 19 km.

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 grade a lovit pe 25 aprilie Nepalul, provocând decesul a cel puțin 8.046 de persoane și rănind mai mult de 17.800 de persoane, amintește Reuters.

În India cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața după prăbușirea unor clădiri, iar în Tibet o persoană și-a pierdut viața într-o avalanșă de pietre declanșată de mișcarea seismică, anunță Reuters.

Autoritățile nepaleze au luat decizia de a închide aeroportul din Kathmandu, principala poartă de acces pentru ajutoarele internaționale, ca măsură de siguranță, după producerea acestui seism. Un al doilea seism, o replică cu magnitudinea de 6,3 grade s-a produs la jumătate de oră după primul cutremur.

Primul seism produs marți a avut durata de aproape un minut, conform unui jurnalist AFP aflat la Kathmandu.

Poliția nepaleză a adresat un apel ca populația să rămână pe cât posibil sub cerul liber și să evite să folosească telefoanele pentru a nu bloca rețelele de comunicații. Pentru cei care trebuie să comunice, poliția a recomandat folosirea mesajelor SMS.

Cutremurul și replica sa au fost resimțite până la 1.000 de kilometri distanță, la New Delhi sau Bihar, unde oamenii au ieșit în stradă.