Breaking news

Nelu Iordache a primit de la Udrea o jumătate de miliard de euro în baza unor garanții bancare false

Elena Udrea i-a acordat omului de afaceri Nelu Iordache, contracte din fonduri europene, în valoare de peste jumătate de miliard de euro, în baza unor garanții bancare false.

Oana Stancu a prezentat în cadrul emisiunii ”Exces de putere” de la Antena 3, dovezi că Nelu Iordache a prezentat garanții bancare false pentru a pune mâna pe fondurile europene.

Garanțiile bancare depuse de Nelu Iordache la Ministerul dezvoltării Regionale, condus atunci de Elena Udrea, ”provin” de la o bancă din Irak. Rafidait Bank, cea mai veche bancă irakiană, invocată în garanțiile bancare, neagă faptul că ar fi emis astfel de documente către vreo firmă din România.

La ”Exces de putere”, Oana Stancu a adus un traducător de arabă care a spus că numele directorului al băncii este scris greșit, adică s-a scris la plezneală, i-au falsificat și semnătura și însemnele băncii.

Pe altă scrisoare de garanție bancară, traducătorul arab spune că au scris niște litere aiurea care nu înseamnă absolut nimic.

Cu astfel de falsuri ordinare, Nelu Iordache a primit de la Elena Udrea sute de contracte în valoare de peste jumătate de miliard de euro.

Banca irakiană a dat un răspuns celor de la „Exces de putere”, în care spune că instituția bancară nu era autorizată pentru a furniza astfel de garanții bancare.

Secretarul de stat în Ministerul dezvoltării, Marcel Boloş a promis în cadrul emisiunii de la Antena 3, că va sesiza Parchetul în acest caz de fraudă evidentă.