Breaking news

Nava italiană ar fi eşuat pentru că şeful chelnerilor a vrut să îşi salute familia

Informaţii uluitoare ies la iveală la patru zile de la naufragiul croazierei italiene în Marea Mediterană. Nava ar fi eşuat pentru că şeful chelnerilor ar fi solicitat comandantului să navigheze mai aproape de ţărm pentru a-şi putea saluta familia.

Năucitoarea informaţie a ieşit la iveală după ce pe contul de Facebook al surorii unuia dintre chelnerii navei eşuate a fost postat cu doar câteva minute înainte de naufragiu, următorul mesaj: În foarte scurt timp, nava Concordia va trece foarte aproape de ţărm. Îl voi saluta pe fratele meu care, în sfârşit, va intra în vacanţă, după ce va ajunge în Savona” a scris sora comandantului pe reţeaua de socializare.

Francesco Schettino, comandantul navei de croazieră Costa Concordia, a fost arestat la scurt timp de la producerea tragediei fiind acuzat că a modificat cursul navei şi că a părăsit croaziera înainte ca pasagerii să fie salvaţi.

Ambasada României la Roma a confirmat că până în prezent din cei 29 de turişti români 13 au ajuns deja în România în data de 15 ianuarie 2012, 4 persoane s-au întors în alte ţări în care sunt rezidente, 5 sunt rezidente în Italia, iar ceilalţi cetăţeni români urmează a fi repatriaţi.

Cei 27 de cetăţeni români, membri ai personalului navigant, s-au deplasat ieri de la Grosseto la Civitavecchia, în vederea îmbarcării în curse aeriene spre România, începând cu 17 ianuarie 2012.

Cheltuielile de cazare şi repatriere sunt suportate de către armatorul navei.

Numărul persoanelor decedate a ajuns la 7 iar altele 28 sunt date dispărute.