Breaking news

NATO vine la București

5,2 milioane euro a alocat Guvernul pentru organizarea Adunării NATO de la Bucruești   .

Timp de trei zile, în perioada 7-10 octombrie, Palatul Parlamentului va găzdui Adunarea Parlamentară a NATO. Pentru ca totul să decurgă fără nicio problemă, au fost realizate modernizări la sitemul de comuncații din Camera Deputaților, s-au reparat și amenajat sălile ce vor găzdui conferințele NATO, toate astea au costat statul român numai puțin de 5,2 milioane euro.

Banii, proveniţi din fondul de rezervă al Guvernului, asigură inclusiv transportul urban al celor 350 de reprezentanţi ai statelor NATO şi al însoţitorilor acestora. Pentru transferul de la hotel la Parlament, legislativul a înlocuit microbuzele vechi cu opt autovehicule noi şi a închiriat 24 de autocare, costurile ridicându-se la peste 480.000 de lei.

De pe urma găzduirii acestui eveniment, Capitala ar avea de câștigat circa 1,2 miliaone euro, potrivit unor estimări realizate de  gândul.info.

Suma este reprezentată de cheltuielile de cazare ale celor 350 de parlamentari, care vor fi însoţiţi, conform estimărilor, în medie, de câte două persoane. La banii daţi pe cazare se adaugă cheltuială zilnică estimată la circa 100 de euro de persoană.

Invitaţii NATO vor avea la dispoziţie birouri şi aparatură nouă şi se vor deplasa între etajele imobilului cu ascensoare recondiţionate.

Parlamentul va avea amenajate patru săli şi câteva zeci de birouri pentru şefii de comisii. Sala „I. C. Brătianu”, aflată exact în centrul clădirii, va fi compartimentată astfel încât să poată găzdui comisiile Adunării, în timp ce sălile de presă vor avea mobilier nou.

Băncile din sala de plen a Camerei Deputaților, vor fi dotate cu microfoane pentru luarea cuvântului şi cu căşti care să asigure traducerea discursurilor.

Pentru mesele zilnice, invitaţii vor avea la dispoziţie două restaurante. Din meniu nu vor lipsi:  cotletul de porc, pulpa de porc, ceafa de porc, rinichi, creier şi ficat de porc, limbă şi burtă de vită. În total, 3.650 de kilograme de carne, achiziţionată cu 44.500 de lei.

Peste o sută de mii de lei au fost alocaţi pentru achiziţionarea a 900 de obiecte de sticlă prelucrată manual, majoritatea fiind vaze de diferite forme şi dimensiuni, care vor fi înmânate ca și suvenir participanților la Adunarea Paramentară NATO.