Breaking news

Naționala de tineret s-a calificat la Europeanul de Handbal feminin din Macedonia

Echipa națională de tineret a României, s-a calificat duminică la Campionatul European de Handbal Feminin din Macedonia, după ce au învins la Turda, Finlanda și Turcia.

nationala tineret handbal femininNaționala de tineret antrenată de Mariana Târcă și Luminița Huțupan, merge la Europenele din Macedonia.

Naţionala sub 17 ani a României a învins Turcia, cu scorul de 37-21, în sala Gheorghe Bariţiu din Turda, partida decisivă pentru calificare la Campionatul European din Macedonia de la Skopje.

În prima partida disputată la Turda, tricolorele antrenate de Mariana Târca au învins categoria Finlanda, scor 30-22.

Cea mai bună marcatoare a fost Alexandra Muntean (CNE Rm.Vâlcea), autoare a 7 goluri. În celălalt meci din grupa de calificare, Turcia a învins şi ea Finlanda cu 27-20.

”16 PUI DE DAC, ROMÂNIA MÂNDRĂ FAC!”, a fost sloganul pregătit de Federtia Română de Handbal pentru acest turneu. Sâmbătă, sute de turdeni au asistat astfel la prima paradă dedicată handbalului românesc.

Evenimentul a pornit de la primăria din localitate, unde edilul Tudor Ştefănie le-a oferit premii celor trei delegaţii. Însoţite de fani, nouă mascotă (dacul) şi stindardul de lupta (lupul dacic), jucătoarele au făcut apoi un marş spre centrul oraşului.

Echipele au fost prezentate publicului local în acordurile noului imn al federaţiei (Căciulă), iar toţi cei care au dorit şi-au făcut fotografii cu câteva glorii ale acestui sport: Mariana Tărca, Luminiţa Hutupan sau Alexandru Dedu.

„Vreau să le felicit pe fete pentru atitudinea lor, nu au jucat numai pentru calificare, ci şi pentru sufletul lor. Au făcut nişte faze superbe în partida cu Turcia şi sper să se fi convins şi ele că au valoare. Fetele au evoluat la spectacol, chiar dacă sunt încă micuşţe, fără experienţă în meciuri oficiale. Simt că vom avea nişte handbaliste aşa cum ne dorim, cu atitudine, bătăioase în apărare, constante. Câteva fete se vor regăsi şi la naţionala mare, sunt convinsă de acest lucru. Unele ar putea să facă pasul chiar şi peste doi ani, când vor avea 19 ani. Echipa începe să se închege, lumea trebuie doar să aibă încredere şi răbdare cu noi pentru că n-am nicio îndoială, avem o generaţie deosebită”, a fost prima reacţie a antrenoarei Mariana Târcă.

Tricolorele sub 17 ani, botezate ”Generația Pui de Dac”, merg la Campionatul European ce se va desfăşura în vară, în Macedonia, acolo unde ultima generaţie de junioare a câştigat titlul mondial, în 2014.