Breaking news

Naționala de fotbal a României rămâne fără antrenor. Victor Pițurcă a semnat cu Al Ittihad

loading...

Victor Piţurcă părăsește naționala de fotbal a României, pentru un salariu de 2 milioane de euro pe an de la gruparea arabă Al Ittihad. Fiul său, Alexandru Pițurcă, îi va fi secund la echipa din Arabia Saudită.

victor piturcaDeși Victor Pițurcă neagă faptul că a semnat cu Al Ittihad, presa saudită ştie că viitorul antrenor al echipei este actualul selecţioner al României.

Nu este adevărat că voi pleca după următoarele două meciuri (n.r. România joacă în preliminariile EURO 2016 cu Ungaria, pe 11 octombrie, şi Finlanda, pe 14 octombrie). Habar nu am de unde a apărut această ştire. Dacă o să apară ceva de nerefuzat, o să plec. E clar că partea financiară nu m-a mulţumit, altfel plecam după meciul cu Grecia. Plus clauza din contractul meu (n.r. Piţurcă trebuia să despăgubească FRF dacă rupea contractul unilateral). Până în acest moment nu am mai discutat cu nimeni şi nu există nicio altă ofertă. Oferta de la Al Ittihad nu mai este de actualitate,  am încheiat toate tratativele după meciul cu Grecia”, a explicat Victor Piţurcă.

Potrivit digisport.ro, Victor Pițurcă va mai conduce din postura de antrenor doar meciurile României cu Ungaria, din 11 octombrie, şi cu Finlanda, din 14 octombrie, apoi va zbura spre Riad.

Anual, Victor Piţurcă va primi un salariu de 2 milioane de euro, în timp ce Federaţia Română de Fotbal va primi doar 400.000 de euro din cei 1,4 milioane pe care putea să-i primească dacă ţinea să fie respectat întocmai contractul.

Alături de Piţurcă, în Arabia Saudită ar urma să meargă secunzii Eugen Neagoe şi Valeriu Răchită, preparatorul fizic Marian Dima, antrenorul de portari Martin Tudor, managerul sportiv Ovidiu Costeşin şi, surpriză, Alex Piţurcă, fiul selecţionerului României, menționează sursa citată.

Al Ittihad are 6 victorii din tot atâtea partide în campionatul din Arabia Saudită şi se află pe poziţia a doua, după Al Nasr, formaţie care are tot 18 puncte şi golaveraj superior.

Potrivit contractului actual semnat cu FRF, Piţurcă este selecţionerul României până după EURO 2016, la care trebuie să califice naţionala.

loading...