Breaking news

National Geographic difuzează în premieră documentarul Vânătorii de Viruși – VIDEO

Într-o perioadă în care pandemia COVID-19 a acaparat totul, e greu să ne gândim că acest virus este doar un semnal de alarmă pentru ceva și mai periculos. Dar oamenii de știință aflați în prima linie în lupta de prevenire a următoarei pandemii știu că ce e mai rau abia acum poate să urmeze.

Așadar, ce putem face pentru a preveni o viitoare criză înainte de a fi prea târziu? În toată lumea, oamenii de știință sunt într-o luptă contra cronometru pentru a preveni dezastrul, iar eforturile lor reprezintă cea mai importanta misiune științifică a unei generații. În contextul creșterii numărului de virusuri noi și a frecvenței acestora în ultimii ani, National Geographic a anunțat lansarea documentarului Vânătorii de Viruși, produs de ABC News’ Lincoln Square Productions, vineri, 27 noiembrie, de la ora 22:00. Acesta prezintă poveștile necenzurate și înfiorătoare ale experților neînfricați care încearcă să identifice lanțul evenimentelor ce ar putea cauza următoarea pandemie.

Colaborator al National Geographic, epidemiolog și ecologist, Christopher Golden este într-o misiune de descoperire a tiparelor care conduc la crize sanitare globale, făcând conexiunea între cultură, boli și mediu. Corespondentul extern al ABC News, James Longman, a fost martor direct al consecințelor devastatoare pe care COVID-19 le-a avut în lume și se va folosi de experiența sa în investigații pentru a găsi răspunsuri la întrebările după care tânjește publicul. Împreună, Golden și Longman pornesc într-o călătorie epică în toată lumea pentru a se întâlni cu oameni de știință curajoși care încearcă nu doar să înțeleagă și să oprească epidemia de COVID-19, ci și să prevină o viitoare pandemie mortală.

Lanțul evenimentelor care declanșează o epidemie poate fi întrerupt — eliminarea unei singure piese de domino poate împiedica pierderea a milioane de vieți. Să îi cunoaștem pe VÂNĂTORII DE VIRUSI aflați în prim-planul științei și explorării, dispuși să riște totul pentru a dezlega misterele acestor viruși:

  • Jim Desmond, Disease and Wildlife Interventionist
  • Kendra Phelps, Badass Bat Scientist
  • Jim Desmond, Consulting Veterinarian, EcoHealth Alliance

Vânătorii de Viruși îi urmărește pe exploratorii Golden și Longman în călătoria lor de la un aeroport la altul, dintr-un taxi în altul, în căutarea fiecărei interacțiuni umane marcată de actuala pandemie globală. În contextul creșterii alarmante a numărului infecțiilor și deceselor în toată lumea, aceștia se vor alătura eforturilor urgente, pe teren, ale acestor Vânători de Viruși aflați în prezent în următoarele zone de risc: Statele Unite, Liberia, Tailanda și Turcia.

Vânătorii de Viruși este lansat la nivel global în această toamnă pe National Geographic Channel în 172 de țări și 43 de limbi.

Vânătorii de Viruși este produs de Lincoln Square Productions pentru National Geographic. Pentru Lincoln Square Productions Jeanmarie Condon și Drew Pulley sunt co-executive producers. Pentru National Geographic, executive producer este Bengt Anderson, vice president of production este Matt Renner, senior vice president of production and development este Alan Eyres și executive vice president of National Geographic unscripted entertainment este Geoff Daniels.

>