Năstase renunță la șefia PSD

adrian-nastaseAdrian Năstase a anunțat astăzi că se retrage din cursa pentru cîștigarea funcției de președinte al PSD. “Am hotărât să nu mai candidez pentru că nu doresc să fiu un figurant într-un scenariu care este şi prost scris şi, după părerea mea, duce la nişte soluţii greşite“, a spus Năstase.

Năstase a criticat faptul că noua organizare a PSD are ca scop un anumit tip de aranjamente între anumiţi lideri. El a menţionat că respectivii lideri au venit cu un proiect de Statut “de nicăieri”, adus de secretarul general Liviu Dragnea, în condiţiile în care comisia care trebuia să pregătească modificările la Statut nu s-a întrunit. Năstase a precizat că aceşti lideri, pe care nu i-a nominalizat, au decis, în pofida hotărârii Consiliului Naţional, desfăşurarea Congresului la Romexpo, au stabilit norma de reprezentare care acordă, fără criterii, 225 de delegaţi pentru PSD Bucureşti, dublând reprezentarea acestei organizaţii şi anulând şedinţa Consiliului Naţional înainte de Congres.

Nu am de gând să legitimez prin participarea mea la această competiţie o competiţie în care nu cred şi care este realizată pe nişte reguli care nu sunt corect aşezate, corect gândite şi în condiţiile în care pare cumva că aceste formule de modificare statutară pentru a da satisfacţie unora dintre cei care au fost luaţi în echipa lui Mircea Geoană ar trebui să aibă până la urmă importanţa cea mai mare“, a mai spus Năstase.

>