Breaking news

Narcisa Iorga, omul lui Băsescu din CNA, anchetată penal de DNA

loading...

Narcisa Iorga, omul lui Traian Băsescu din CNA, este anchetată penal de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Cercetarea are legătură cu dosarul penal în care este învinuit și deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc.

basescu si narcisa iorga - dnaNarcisa Iorga, membru al CNA din partea Administrației Prezidențiale, este acuzată de procurorii DNA că și-ar folosit funcția pentru a interveni în favoarea lui Gheorghe Ștefan, astfel încât televiziunea Gig Tv, pe care acesta o controla, să reprimească licența tv.

Ulterior datei de 17.09.2013, dată la care C.N.A. a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru un post TV, suspecta Iorga Narcisa – Clementina, membru al C.N.A., a îndrumat persoana care controla societatea comercială deținătoare a postului de televiziune respectiv, să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul TV respectiv intenţiona să o formuleze. În acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze şi capaciteze, pentru ca aceştia, la rândul lor, să îi influenţeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să îşi exercite influenţa şi autoritatea. În acest context, printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga, s-a numărat şi parlamentarul Viorel Hrebenciuc. Ca urmare a indicaţiilor primite de la Iorga Narcisa, persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului, să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

narcisa Iorga a fost chemată joi la DNA pentru ca procurorii să îi aducă la cunoștință calitatea de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În acest dosar a fost pus sub învinuire deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc, acuzat de trafic de influență la CNA în favoarea lui Gheorghe Ștefan.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian