Breaking news

Nadia și Hagi, cei mai mari sportivi români ai tuturor timpurilor

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, Nadia Comăneci și Gică Hagi sunt cei mai mari sportivi români din toate timpurile.

nadia si hagiZeița de la Montreal și Maradona din Carpați, au fost desemnați de români, ca fiind cei mai mari sportivi români all time.

29% dintre cei chestionaţi cred că Nadia Comăneci este cel mai mare sportiv român al tuturor timpurilor, în timp ce 27% îl indică pe Gheorghe Hagi.

La mare distanţă urmează Ilie Năstase – indicat de 9% dintre respondenţi, urmat de Simona Halep (6%) şi Ion Ţiriac (5%).

Potrivit sondajului IRES, realizat pe 10 iunie la nivel național, majoritatea bărbaților intervievați (59,2%) preferă fotbalul, în timp ce pe primul loc în preferințele femeilor se află gimnastica (24,1%).

Nadia Comăneci este prima gimnastă din lume care a reușit să obțină prima notă de zece din gimnastică. În 1976, pe când avea doar 14 ani, la Olimpiada de la Montreal, Nadia a obținut de 7 ori nota zece, pentru evoluțiile sale în concursul de gimnastică artistică.