Breaking news

Nadia își dorește să se revină la vechiul sistem de notare la gimnastică

loading...

Cea mai valoroasă gimnastă din toate timpurile, Nadia Comâneci a delcarat că își dorește ca gimnastica să revenină la vechiul stil de notare, pentru a le oferi astfel şansa competitoarelor să obţină acel “10 perfect” care a făcut-o faimoasă.

Nadia, prima gimnastă din lume care a atins perfecțiunea în gimnastică, la Olimpiada de vară din 1976 din Montreal, își dorește să se schimbe sistemul actual de notare.

Consider că gimnastica este asociată cu nota 10. M-am gândit că aceasta aparţine sportului şi am dat-o cumva deoparte”, a spus Nadia, convinsă că acesta a fost unul dintre motivele pentru care gimnastica “a pierdut mulţi fani”. Este un pic derutant pentru fani. Cred că vor încerca, probabil, să găsească o cale pentru a aduce înapoi nota 10”, a declarat Nadia Comăneci.

Nadia a primit primul 10 din istoria gimnasticii la Olimpiada de la Montreal la paralele. Însă pentru că tabela electronică nu putea afișa o notă formată din patru cifre, s-a afișat nota 1.00.

Iniţial nu am înţeles ce înseamnă. A fost însă tot ceea ce puteau afişa. M-am simţit puţin frustrată la început, deoarece eram convinsă că meritam mai mult de atât”, povestește Nadia.

În acea zi, Nadia nu a scris doar istoria perfecțiunii în gimnastică ci a bătut chiar și tehnologia, care nu a putut afișa perfecțiunea româncei.

Și pentru că își dorește ca și alte gimnaste să poată primi o astfel de not, Nadia cere Federației Române de Gimnastică să revină la sistemul de notare cu note de la 1 la 10, fără a se mai face media între difucultate și execuție.

Pe 27 iulie la Londra începe cea de-a 30-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară, unde România va fi reprezentată de 104 sportivi.

loading...

Cmentariile sunt închise

English English French French Italian Italian Romanian Romanian