Breaking news

Nadia Comăneci: România are mari probleme cu sporirea masei de gimnaste

Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă din toate timpurile, spune că România are în prezent o mare ploblemă cu creșterea bazei de selecție.

Prezentă la aniversarea unui an de la înfiinţarea Centrului sportiv-educaţional MiniMe, Nadia Comăneci a spus că rezultatele de la Londra sunt conforme cu potenţialul nostru din acest moment şi că marea problemă este sporirea masei de gimnaste.

Judecând la rece cu ceea ce am avut şi cu ce am prezentat la Londra, mai puteam lua două medalii, cea de la bârnă a Cătălinei Ponor şi cea de la sol a Sandrei Izbaşa. Dar mai mult de atât nu puteam să luăm. Am avut o evoluţie destul de slabă la paralele, am pierdut în jur de 2 puncte şi e greu să-ţi revii după aşa ceva”, a declarat Nadia.

Zeița de la Montreal a apreciat că Ponor ar fi meritat să ia bronzul de la bârnă, la fel ca americanca Raisman.

Când e vorba de medaliile de bronz, când trebuie să decizi între locul 3 şi 4, mă gândesc că ar fi bine ca 2 sportivi care au aceeaşi notă să primească ambii medalii de bronz. Dar asta trebuie cerut la CIO şi nu ştiu dacă vor fi de acord cu această situaţie”, a mai spus Nadia.

Cât privește Olimpiada de la Rio și rezultatele din gimnastică, Nadia Comăneci a adăugat că fiecare competiţie mare trebuie luată rând pe rând.

Nici nu ştiu câte fete avem în pregătire. Am înţeles de la Octavian Bellu că nu sunt foarte multe. La gimnastică te pregăteşti de la un an la altul. Cred că următorul obiectiv este Campionatul mondial de la anul, nu te poţi gândi de la Rio, pentru că echipa se poate schimba cu un an înainte de Olimpiadă. Pot vedea 10 fete acum, dar să nu ajungă niciuna la JO 2016, nu poţi garanta ce se va întâmpla în 4 ani. Avem încă speranţa că gimnastica ne va aduce medalii, dar suntem mereu în situaţii dificile, pentru că nu avem masa necesară de selecţie. Nu-ţi permiţi să se accidenteze cineva”,a mai declarat Nadia Comăneci.