Breaking news

Nadia, Bellu și Bitang, numiți Ambasadori ai României pentru promovarea turismului românesc

Nadia Comăneci, Octavian Bellu, Mariana Bitang, Dumitru Prunariu, Maia Morgenstern, Oana Pellea, Dan Puric, Dinu Săraru, Constantin Chiriac, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Nicolae Voiculeţ și Helmut Duckadam, au fost numiți joi seară, Ambasadori onorifici ai României, cu scopul de a promova peste hotare, turismul din țara noastră.

nadia - bellu si bitangCei 12 români care au performat în domeniul lor, au fost numiți Ambasadori ai Turismului Românesc, joi seară, în cadrul unei gale desfășurate la Hotel Athenee Palace Hilton Bucureşti, Sala Le Diplomat Ballroom.

Nadia Comăneci și Dumitru Prunariu nu au putut fi prezenți la gala organizată de Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de afaceri și Turism. Nadia a transmis un mesaj celor prezenți prin care și-a luat angajamentul că va promova în continuare România, iar soția lui Dumitru Prunariu a ridicat în locul lui, pașaportul diplomatic și certificatul de Ambasador.


Dan Puric a făcut show la Gala Ambasadorilor Turismului Românesc cu povestirile lui amuzante, care au strâns ropote de aplauze din partea celor prezenți.

Octavian Bellu și Mariana Bitang, cei mai titrați și valoroși antrenori din lume au fost prezenți la eveniment și au declarat pentru exclusivNEWS.ro că ei deja făceau promovare pozitivă României, încă de când antrenează lotul olimpic și că o vor face și de azi înainte cu multă bucurie.

Octavian Bellu a ținut să precizeze faptul că străinii trebuie să nu aplece gura la unul sau la altul și să nu creadă că România este cea mai oropsită țară din Europa și că trebuie să vină să o vadă pentru a se convinge cum stau lucrurile. Marele antrenor a spus că România este o țară ca oricare alta, cu plusuri și minusuri, dar o țară care merită vizitată.

Și pentru că Dinu Săraru este născut pe 30 ianuarie, cei prezenți i-au cântat în cor „La Mulți Ani”, în momentul în care acesta a urcat pe scenă pentru a-și ridica pașaportul.

Este ce-a de-a doua gală organizată de Ministrul Maria Grapini sub deviza „România promovată prin valori”. În prima gală, desfășurată în luna decembrie 2013, au fost numiți Ambasadori ai Turismului Românesc: Ilie Năstase, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Grigore Leşe, Ivan Patzaichin, Ștefan Popa Popas, Iolanda Balaş Soter și Gheorghe Zamfir.