Breaking news

Nadal s-a retras din semifinala de la Wimbledon. Nick Kyrgios se califică în finală fără să joace o secundă

Rafael Nadal s-a retras joi, din semifinala Wimbledon 2022 unde trebuia să joace contra australianului Nick Kyrgios, din cauza unei rupturi la mușchii abdominali suferită în meciul cu Taylor Fritz din sferturi de finală. 

Nadal a anunțat în joi seară că se retrage de la Wimbledon, ca urmare a accidentării suferite în meciul din sferturi cu Taylor Fritz.

“Mi-am petrecut toată ziua gândindu-mă ce să fac, dar nu are sens să continui, accidentarea se înrăutățește din ce în ce mai mult. Am luat decizia pentru că eu cred că nu pot câștiga meciuri așa. Nu este vorba că nu pot servi bine, ci și că nu pot face mișcarea normală pentru a servi. Accidentarea nu putea decât să se înrăutățească. Am luat decizia pentru că nu puteam putut câștiga niciun meci în această stare. Nu pot risca să petrec 2-3 luni în afara terenului. Îmi este foarte greu și asta este decizia mea, trebuie să trăiesc cu ea. Sunt foarte trist. Știu că mă retrag de la unul dintre cele mai importante turnee din lume și mă doare să fac asta, pentru că aveam opțiuni reale. Am ajuns în semifinale cu sentimente bune, dar nu te poți lupta cu asta. Așa au venit lucrurile și în viață trebuie să accepți”, a spus Nadal la conferința de presă organizată  la Wimbledon.

Rafa a punctat că aceasta este mai veche, dar s-a agravat în timpul disputei cu Taylor Fritz.

“Accidentarea o am de săptămâna trecută și am avut momente grele. Ieri, servind la 3-1 am observat că lucrurile încep să se înrăutățească, iar când am servitla 4-3 mi-am dat sema că este o problemă serioasă.A trebuit să reduc viteza serviciului și să-mi schimb mișcările pentru a nu se înrăutăți cu mult. Experiența mea cu acest tip de accidentare este deja foarte lungă și așa cum mi s-a întâmplat în 2009 la US Open și în alte ocazii, este mai bine să mă opresc, pentru că îmi pot pune în pericol restul carierei”, a completat Nadal.

Nick Kyrgios are asigurată prezența în finala de la Wimbledon, unde se va duela cu învingătorul dintre Novak Djokovic și Cameron Norrie, care va avea loc azi, în direct pe Eurosport 2 de la ora 15:30.

>