Breaking news

NABUCCO: Decizia Șah Deniz II este un impediment în realizarea proiectului traseului european al gazelor

NABUCCO regretă faptul că noul traseu de gaze planificat către Europa nu va include cantitățile de 10 miliarde de metri cubi din zăcământul Șah Deniz.

nabuccoNabucco nu se dă bătut și spune că nu renunță la proiectul de transport al gazelor, chiar dacă azerii s-au retras din proiect.

NABUCCO Gas Pipeline International GmbH a luat cunoștință de hotărârea membrilor Consorțiului Șah Deniz II de a selecta Conducta Trans Adriatică (TAP) ca rută de livrare a cantităților inițiale de gaze, de 10 miliarde de metri cubi pe an, către piața italiană.

Decizia a fost luată în urma unei competiții între două piețe, iar producătorii au hotărât pe baza acestor considerații de piață.

Necesitatea diversificării rămâne în continuare o provocare pentru piața europeană, în special pentru țările din Europa Centrală și de Sud Est. Rămânem convinși că traseul NABUCCO este singurul care răspunde acestei necesități. Compania NABUCCO este încrezătoare în oportunitățile de dezvoltare bazate pe surse alternative de gaze.

NABUCCO mulțumește acționarilor pentru sprijinul constant și semnificativ din ultimii zece ani. Acționarii NABUCCO urmează să discute următorii pași pentru NABUCCO.