Breaking news

Muzicianul Ton Koopman, astăzi, la „Interviurile Festivalului Enescu” de la TVR Cultural

Astăzi, de la ora 17.15, TVR Cultural vă invită să urmăriţi prima parte a unui amplu interviu realizat de Marius Constantinescu cu dirijorul olandez Ton Koopman. 

Cunoscutul dirijor Ton Koopman a urcat pe scena Ateneului Român anul trecut în cadrul Festivalului „George Enescu” alături de Orchestra de cameră „Virtuozii” din Bucureşti, dar şi alături de Orchestra Barocă din Amsterdam, înfiinţată de acesta în anul 1979.

Frumuseţea simplităţii şi a bunului simţ. Acesta ar fi titlul pe care l-aş da, total lipsit de originalitate, unui personaj precum Ton Koopman. O nouă confirmare a faptului că, de cele mai multe ori, un mare muzician este şi un mare om. În cazul acesta, Ton Koopman, specialistul numărul I în Bach la nivel mondial, unul dintre invitaţii preţioşi ai ediţiei cu numărul XX a Festivalului Enescu, a acceptat cu graţie şi bonomie un interviu lung, pe care l-a umplut cu valoarea şi farmecul răspunsurilor sale”, descrie Marius Constantinescu experienţa întâlnirii cu Ton Koopman.

Cea de-a doua parte a interviului va putea fi urmărită miercuri, 22 februarie, de la ora 17.15.

TVR Cultural a pregătit pentru această seară încă un program dedicat Festivalului „George Enescu”. De la ora 18.35, în cadrul seriei “Concertele TVR Cultural”, TVR Cultural difuzează concertul susţinut de Orchestra Naţională a Franţei anul trecut în cadrul festivalului, sub bagheta dirijorului Daniele Gatti.

 

 

>