Breaking news

Muzeul Aviaţiei la 20 de ani

aviatieSâmbătă, 27 februarie, la Muzeul Aviaţiei vor avea loc o serie de manifestări care marchează împlinirea a două decenii de la crearea acestei instituţii.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că sunt invitate personalităţi din conducerea Statului Major al Forţelor Aeriene, foşti comandanţi ai acestei categorii de forţe, colaboratori şi foşti angajaţi ai Muzeului Aviaţiei, cadre militare în rezervă şi în retragere.

Cei prezenţi vor avea ocazia să retrăiască momente importante din istoria muzeului, cu prilejul vernisării expoziţiei foto ,,Muzeul Aviaţiei la douăzeci de ani”.

Activitatea se va desfăşura începând cu ora 10.00, la sediul instituţiei din str. Fabrica de Glucoză, nr. 2-4, sector 2, Bucureşti.

Înfiinţat ca instituţie de sine stătătoare la 2 martie 1990, printr-o hotărâre a Guvernului României, la iniţiativa conducerii Forţelor Aeriene, muzeul este destinat cinstirii iluştrilor înaintaşi ai aviaţiei române şi integrarea în patrimoniul naţional şi universal a realizărilor de prestigiu în domeniul aeronauticii.

>