Breaking news

Musafiri nepoftiți? 4 metode prin care-i poți face sa se simtă ca acasă

Nu e deloc plăcut să te pomenești că te sună din senin nașu’ Vasile să vii să-l iei din gară sau să te trezești la ușă cu un prieten care-ți mărturisește că s-a plictisit să stea acasă. Sunt doar două situații definitorii pentru termenul de „musafir nepoftit” care nu sună deloc ca și cum ar avea o conotație pozitivă. Chiar dacă nu-ți convine foarte tare situația, nu poți să-i trântești omului ușa-n nas și nici să-l lași pe nașu’ Vasile să doarmă în gară. Acceptă realitatea și adaptează-te din mers!

Bineînțeles, sunt și cazuri fericite când astfel de vizite inopinate îți fac o adevărată plăcere, însă chiar și așa ești prins în offside și trebuie să găsești rapid soluții pentru a primi musafirii cum se cuvine. Noi îți venim în ajutor și îți oferim câteva sugestii care să te scoată din impas.

Comandă ceva de mâncare

E tardiv să te apuci să prepari feluri pretențioase de mâncare și nici n-ai vrea să-ți tratezi musafirii cu ce se găsește prin frigider. În cel mai bun caz, poți apela la niște sandvișuri ad-hoc, dar dacă oaspeții dau semne că au de gând să mai zăbovească, nu scapi doar cu atât.

În această situație, cel mai indicat este să comanzi ceva de mâncare, lucru ușor acum mai ales că ai la dispoziție o serie de aplicații. Poți alege meniul de comun acord cu musafirii sau poți să le faci o surpriză, comandând fără știrea lor ceea ce crezi tu că ar fi potrivit.

Scoate-i la un grătar în curte

Dacă stai la casă, salvezi ușor situația dacă-i inviți pe terasă, în curte, pentru un barbeque. Grătarul e și un prilej de socializare, așa că nu va fi nicio problemă dacă vei găti de față cu oaspeții; dacă ești norocos, poate chiar îți vor da o mână de ajutor. Dacă în frigider nu ai nimic de pus pe grătar, te poți scuza pentru câteva minute, timp în care să dai o fugă la non-stopul din colț pentru a cumpăra cele necesare. Dacă tot ești aici, ia și un sac de cărbuni, pentru orice eventualitate!

Oferă-le ceva de băut

Pentru astfel de ocazii, este recomandat să ai în casă câteva sticle cu diferite băuturi, să se plieze pe gusturile oricui îți trece pragul. E bine să alegi din ofertele de vin câteva soiuri roșu, alb și rose, alături de care să mai păstrezi în bar un whisky fin, un coniac, un vermut și 2-3 varietăți de lichior. De asemenea, din frigider nu trebuie să-ți lipsească niciodată câteva sticle sau cutii de bere și o băutură răcoritoare.

În caz de criză, te poate salva și damigeana cu țuică pe care ți-a adus-o nașu’ Vasile data trecută când te-a sunat să-l iei din gară.

Nu-i lăsa să se plictisească

Deși ți-ai dori să vă luați cât mai curând „La revedere!“, nu trebuie să le dai asta de înțeles musafirilor, ba din contră, trebuie să-i faci să se simtă cât mai confortabil. Dacă simți că începe să se instaleze plictiseala, nu lăsa lucrurile așa în speranța că vor pleca mai repede. Mai bine găsește ceva de făcut pentru a mai înviora atmosfera și astfel vei fi și tu mai puțin stresat. Puteți să vă uitați la un film, la un meci, sau puteți juca un rummy sau o tablă. Bineînțeles că există și alte opțiuni așa că suntem siguri că vei găsi tu o soluție.

Dacă musafirii nepoftiți apar la o petrecere pe care o organizezi, este mult mai ușor pentru că mai sunt și alți invitați cu care pot socializa. Important este să ai câteva porții în plus în meniu, să nu-i lași cu farfuriile goale.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/udj2tD3WKsY