Breaking news

MTS a semnat un protocol de colaborare cu Institutul Parhon

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Sănătaţii împreună cu Institutul Naţional de Endocrinologie C. I. Parhon au semnat  Protocolul de colaborare privind dezvoltarea sportului de performanţă şi a celui de masă.

mts - institutul parhonObiectivul principal al Protocolului constă în colaborarea părţilor în vederea organizării unei săli de antrenament, dezvoltare şi recuperare sportivă, care să aibă drept scop atragerea unui număr cât mai mare de persoane către practicarea sportului, fapt ce va crea premizele îmbunătăţirii stării de sănătate.

Punerea la dispoziţie a unei săli ce urmează a fi dotată corespunzător în vederea desfăşurării de antrenamente, dezvoltare şi recuperare sportivă, asigurarea costurilor de utilizare şi întreţinere vor fi responsabilităţile Institutului Naţional de Endocrinologie C. I. Parhon, în timp ce Ministerul Tineretului şi Sportului se va angaja să aloce şi să atragă fonduri pentru punerea în aplicare a Protocolului semnat astăzi.

Ministerul Tineretului şi Sportului consideră instituţiile medicale ca fiind un prim contact cu persoanele pentru care mişcarea reprezintă un remediu real, astfel că Protocolul a fost semnat pe o perioadă nedeterminată cu Institutul Naţional de Endocrinologie C.I. Parhon.

La eveniment au participat miniştrii de resort Gabriela SZABO, respectiv Nicolae BANICIOIU, precum şi Managerul Institutului PARHON, dr. Diana Loreta PĂUN.