Breaking news

Moțiunea simplă pe agricultură, inițiată de PDL, a fost respinsă

Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă iniţiată de PDL pe tema agriculturii, intitulată “Dăunătorii USL distrug agricultura”.

Deputații PDL aud epus o moțiune pe agricultură prin care cereau demisia lui Daniel Constantin, de la șefia Ministerului Agriculturii.

În textul moţiunii, PDL cerea demisia ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, acesta fiind acuzat de nerespectarea angajamentelor făcute la momentul învestirii în funcţie.

În replică la aceste acuzații, Daniel Constantin, s-a adresat iniţiatorilor moţiunii simple pe tema Agriculturii, întrebându-i dacă le este ruşine cu foştii miniştri de resort pe care i-au susţinut, în condiţiile în care moţiunea a fost citită în plen de către democrat-liberalul Gheorghe Tinel.

“În sală se află doi foşti miniştri pe care i-aţi susţinut. Vă e ruşine cu domnii Fuia şi Tabără, cu ce au făcut sau poate v-au spus că nu au nimic de reproşat actualei conduceri?”, a spus Daniel Constantin în plenul Camerei Deputaților.

Fostul ministru PDL al Agriculturii Stelian Fuia l-a acuzat, marţi, în plenul Camerei, pe actualul ministru USL, Daniel Constantin, că minte “cu nonşalanţă” asupra progreselor înregistrate şi l-a întrebat dacă şi-a achitat datoria către preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a spus că susține înființarea Camerelor Agricole, însă doar după data de 9 decembrie pentru ca acestea să nu fie controlate politic.

După toate aceste injurii și dezbateri aprinse, s-a trecut la votul în plen. În favoarea moțiunii au votat 73 de deputați, iar împotrivă 148, în timp ce 18 deputați UDMR s-au abținut. În consecință, moțiunea simplă pe agricultură a fost respinsă.

>