Breaking news

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului, citită în Palament

loading...

Luni seară, deputatul PNL Ciprian Dobre, a citit în plenul Parlamentului Moținuea de Cenzură depusă de USL la adresa Guvernului Condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, luni, pentru citirea moţiunii de cenzură depuse de opoziţie şi intitulată “Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!”.

Parlamentarii opoziţiei arată în textul moţiunii de cenzură că în doar două luni, guvernul a devenit o ameninţare la adresa românilor prin politicile pe care le susţine, motiv pentru care cer demiterea Cabinetului Ungureanu.

“În loc să fie un guvern care schimbă direcţia greşită a cabinetelor Boc, actualul guvern a devenit un cabinet şantajat, captiv, care acţionează împotriva intereselor românilor. Din opoziţie, am atras atenţia, prin moţiuni simple şi de cenzură, asupra înrăutăţirii permanente a situaţiei sociale şi economice a ţării, de fiecare dată cu speranţa că cei care guvernează vor înceta politicile care sărăcesc românii, lovesc economia şi subminează instituţiile şi vor opri îmbogăţirea prin fraudă a clientelei politice”, se afirmă în textul moţiunii.

Parlamentarii opoziţiei spun că Guvernul a cedat şantajului unor grupuri de interese privatizând companii de stat şi acordând licenţe de exploatare pentru resurse importante fără dezbatere publică, fără transparenţă şi încălcând legea, că a cedat şantajului PDL alocând fonduri de la buget înainte de alegeri clientelei de partid şi a încălcat principiul autonomiei universitare în cazul UMF Târgu Mureş.

Moţiunea face referire la anumite privatizări “din care câştigă doar clientela politică”, cum ar fi acordurile petroliere de concesiune către compania americană Chevron, pentru explorare dezvoltare-exploatare a gazelor de şist în Dobrogea.

Moțiunea de cenzură a fost citită în lipsa cabinetului Mihai Răzvan Ungureanu. Citirea moțiuni de cenzură s-a făcut în prezența a 346 de senatori și deputați, iar 114 fiind absenţi.

Moţiunea de cenzură, semnată de 116 parlamentari, va fi dezbătută și votată vineri 27 aprilie 2012.

 

 

 

 

loading...