Breaking news

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a picat în Parlament

Opoziţia a înregistrat încă un eşec în Parlament. PNL, USR şi PMP nu au reuşit să dărâme Guvernul Dăncilă.

Moţiunea de cenzură întitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României”, iniţiată de parlamentarii PNL, USR şi PMP, a adunat doar 161 de voturi “pentru”, insuficiente pentru a produce demiterea Guvernului Dăncilă.

Parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR nu şi-au exprimat votul la moţiunea de cenzură a Opoziţiei astfel că rezultatul era unul previzibil.

Viorioca Dăncilă a declarat, joi, în Plenul Parlamentului României, că nu îşi dă demisia şi că solicitarea parlamentarilor Opoziţiei în acest sens denotă iresponsabilitate.

”Eu vă spun o singură dată. Nu îmi dau demisia. Nu pentru că este un lucru declarativ ca să spun ce cereţi dv. Nu îmi dau demisia pentru că am certidinea că România merge pe un drum bun, am certitudinea că pot să reprezint România în Parlamentul European, în instituţiile europene. Am certitudinea că fără ajutorul dvs – că nu îl vom avea, vom avea o Preşedinţie de succes. Credeam că în prag de sărbători putem avea o atitudine pozitivă, credeam că cel puţin femeile nu sunt aşa învenitate şi vom avea mai puţină înţelepctiune. Vă promit că abordarea mea anul viitor se va schimba, va fi o abordare mult mai pragmatică, în care am înţeles că de fapt nu pot avea aşteptări pe proiecte, pe programe şi singura speranţă rămâne coaliţa PSD-ALDE. Sărbători fericite. Modul dvs. de a vă adresa, de a jigni, nu vă face cinste. Puteţi să ţipaţi în continuare. Dacă acest lucru se întâmplă e trist pentru dvs. Doamna Turcan, am văzut cât m-aţi jignit. După părerea mea jiognirile sunt atributurile oamenilor slabi, oameni care nu au venit cu argumente, cu proiecte, care nu au un program de guvernare, dar care au încercat să lipească cât mai multă etichete, într-un mod care nu vă face cinste. Nu vă face cinste nici modul în care alegeţi să vă raportaţi la premierul României. Ştiu că mai aveţi o armă. Denunţul pe care l-aţi folosit. Acestea sunt singurele lucruri pe care aţi înţeles să le utilizaţi”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul dezbaterii moţiunii de cenzură.

Liderul grupului parlamentar PNL Raluca Turcan a declarat joi că e devastator că tinerele generaţii au un premier care e „subiect de bârfă pe whatsapp”.

„Mi se pare devastator pentru tânăra generaţie să aibă un prim ministru care este subiect de bancuri pe whatsapp. Un preşedinte al celui mai important partid de guvernare care este personaj principal în jocul de-a spânzurătoarea sau pe Florin Iordache care este subiect de glume pentru copilaşii care învaţă în claseele primare înjurături cu degetele. Aceasta este ţara în care ne-aţi adus dvs cu acest Guvern”, a declarat, în timpul dezbaterii pe moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, Raluca Turcan.

Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Numărul total de senatori şi deputaţi în prezent în Parlament este de 465. Pentru a trece o moţiune de cenzură este nevoie de 233 de voturi.

Moţiunea de cenzură intitulată “Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României” a fost semnată de 163 de senatori şi deputaţi.

>