Breaking news

Moș Crăciun vine cu concedieri la BCR. 1600 de angajați vor fi dați afară

BCR anunță vești proaste pentru angajații săi. În următoarele 12-18 luni de zile va da afară 1600 de angajați de la 60 de sucursale neprofitabile, care vor și închise.

Moș Crăciun aduce drept dar pentru 1600 de angajați ai BCR, decizia de concediere.

Președintele băncii, Tomas Spurny a anunțat că va da afară 1600 de angajați, pentru a reaşeza modelul la noile realităţi economice, dar va continua creşterea prin stimularea tranzacţiilor bancare şi concentrarea pe le.

Preşedintele executiv al BCR a precizat că în urma crizei modelul de business s-a modificat, iar sustenabilitatea afacerii presupune în acest moment o reducere a costurilor, ţinta fiind de 250 de milioane lei în următorii doi ani.

Orice faci trebuie să ai tot timpul în minte sustenabilitatea. Unele lucruri ţin puţin, altele funcţionează pe termen lung. Dacă acţionezi repede fără ideea de sustenabilitate în minte, atunci creezi bule speculative (…) Oricine este înţelept va vedea că cel mai important este cum le asiguri un viitor bun celor 7.500 de oameni care rămân în bancă”, a declarat Spurny.

Astfel, vor fi închise peste 60 de sucursale neprofitabile, iar numărul salariaţilor va scădea de la 9.100 la 7.500.

Spurny susţine că BCR va reveni pe creştere în a doua parte a anului viitor, şi estimează că 2013 va fi un an greu pentru sistem, cu un avans modest, de numai o cifră, în linie cu creşterea PIB.

>