Breaking news

Mormântul lui Arsenie Boca a fost profanat de un bărbat în vârstă de 45 de ani

Mormântul preotului ortodox Arsenie Boca a fost profanat vineri spre sâmbătă noaptea, de un bărbat în vârstă de 45 de ani. Măicuțele au fost cele are au alertat poliția din Hațeg.

arsenie boca -mormantDescoperire macabră la mormântul lui Arsenie Boca. Un bărbat din Maramureș, cunoscut ca având probleme psihice, s-a apucat să profaneze mormântul preotului.

În timpul nopții, bărbatul a săpat o groapă deasupra mormântului pentru a-i scoate afară osemintele lui Arsenie Boca.

Măicuţele de la Mânăstirea Prislop au avut un șoc când au văzut sâmbătă dimineață, groapa din mormântul preotului. Acestea au alertat poliția care s-a deplasat la Mânăstire și l-au reținut pe autorul faptei.

Bărbatul reușise să sape o groapă cu o lungime de 2,4 metri, o lăţime de un metru şi o adâncime de 50 de centimetri.

Bărbatul este audiat de polițiști, i s-a deschis dosar penal pentru profanare de morminte și riscă doi ani de închisoare.

Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 şi nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colţurile ţării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Cei mai mulţi credincioşi ajung aici în 28 noiembrie, ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca, dar şi cu ocazia unor sărbători religioase.

Pe 8 mai 2015, peste 10.000 de pelerini au participat la hramul Mănăstirii Prislop, unde cozile la mormântul părintelui Arsenie Boca din cimitirul mănăstirii au depăşit un kilometru.

Prezent la pelerinaj, Gigi Becali a spus că va finanţa construcţia unei biserici în curtea mănăstirii.