Breaking news

BCR şi Raiffeisen Bank, retrogradate de Moody’s

BCR și Raiffeisen Bank România au fost retrogradate joi de agenția de evaluare Moody’s.

Ratingul BCR şi Raiffeisen Bank  a fost coborât joi la “Ba1”, în categoria investiţiilor cu caracter speculativ şi riscuri substanţiale de credit. Decizia de azi vine după ce miercuri  băncile germane şi austriece – Erste, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria  au fost considerate de  Moody’s vulnerabile la condiţiile dificile de pe unele pieţe din Europa Centrală şi de Est şi la noi şocuri provocate de criza din zona euro.

Ratingul atribuit BCR pentru depozite pe termen lung în monedă locală a fost coborât de la “Baa2” la “Ba1”, iar calificativul pentru depozite pe termen lung în valută a fost redus de la “Baa3” la “Ba1”, ambele cu perspectivă negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Scăderea ratingului BCR de către Moody’s la “Ba1” are un impact limitat, deoarece banca beneficiază de o lichidate solidă, susţinută de o bază de depozite stabilă şi consistentă, de poziţia de lider de piaţă şi de sprijinul grupului Erste, potrivit unui comunicat transmis de BCR.

Ratingurile Raiffeisen Bank SA pentru depozite pe termen lung în monedă locală şi valută au fost coborâte de la “Baa3” la “Ba1”, cu perspectivă stabilă, potrivit unui alt comunicat remis joi de Moody’s.

Agenţia a coborât calificativele subsidiarelor Erste din Cehia şi România, confirmând totodată ratingul unităţii din Ungaria.

În cazul Raiffeisen, Moody’s a retrogradat subsidiarele din Slovacia, România şi Ucraina şi a confirmat ratingul diviziei din Rusia.

 

 

 

>