Breaking news

Monica Niculescu va juca finala turneului de tenis de la Guangzhou

loading...

Monica Niculescu s-a calificat fără probleme, vineri, în finala turneului WTA de tenis de la Guangzhou, China, dotat cu premii totale în valoare de 500.000 de dolari.

monica niculescu - GuangzhouMonica Niculescu va juca pentru prima dată în carieră, finala de simplu feminin de la Guangzhou, după ce vineri, s-a impus în două seturi, în fața chinezoaicei Yafan Wang.

Monica Niculescu a defilat în primul set al semifinalei disputate cu chinezoaica Yafan Wang, locul 251 WTA. Românca a câștigat setul cu 6-0, după doar 28 de minute de joc.

După un set câștigat lejer, Monica Niculescu s-a relaxat prea mult în setul doi și la scorul de 1-0 și-a pierdut serviciul, văzându-se astfel condusă cu 2-0. Însă, românca a revenit spectaculos în set, câștigând șase puncte consecutive, calificându-se astfel în finală.

Monica Niculescu și-a adjudecat victoria în semifinala cu Yafan Wang, după doar o oră și 13 minute de joc cu chinezoaica.

În finala de duminică, Monica Niculescu va juca cu învingătoarea semifinalei disputate de Timea Bacsinszky și Alize Cornet.

Este prima finală WTA pe care Monica Niculescu o joacă în 2014, și a patra din carieră. Două le-a pierdut la Luxemburg, prima dată în 2011 în fața Victoriei Azarenka și în 2012 pierdută în fața americancei Venus Williams.

Singurul titlu WTA pe care-l deține în palmares, Monica Niculescu, a fost cucerit în anul 2013, la Florianopolis, când a învins-o în finală pe rusoaica Olga Puchkova.

Calificarea în finala de la Guangzhou îi asigură româncei 180 de puncte WTA și un cec în valoare de 55,323 dolari. Iar dacă va câștiga trofeul, Niculescu va primi 111,163 dolari și 280 puncte WTA.

loading...