Breaking news

Monica Niculescu și Vitalia Diatchenko, eliminare dramatică în turul doi la dublu la Australian Open

Monica Niculescu și Vitalia Diatchenko s-au bătut singure în turul doi la dublu feminin, ratând calificarea în optimile de finală la Australian Open, primul turneu de grand Slam al anului 2015 disputat la Melbourne în Australia.

monica niculescu - tenisMonica Niculescu și Vitalia Diatchenko au fost eliminate vineri, în turul doi, perechea formată din americancele Raquel Kops-Jones și Abigail Spears, favoritele numărul cinci ale turneului de dublu feminin de la Australian Open 2015.

După ce au pierdut rapid și categoric primul set cu 1-6, Niculescu și Diatchenko și-au adjudecat setul doi cu 6-3.

În setul trei au debutat cu break, au condus cu 2-1, 3-1, 4-1 și 5-3, după care au pierdut setul și meciul în tie break. Vinovată de pierderea calificării în turul trei la dublu, este rusoaica, care și-a pierdut de trei ori serviciul, în setul trei, la 1-0, 4-1 și 5-3 când a servit pentru meci.

Americancele au egalat la 5-5, apoi au trecut în avantaj pe propiul serviciu și la scorul de 6-5 au ratat două mingi de meci pe serviciul româncei. Din fericire, Niculescu și-a făcut serviciul și soarta meciului s-a decis în tie break.

După care în tie break, la scorul 5-5, rusoaica a dat o minge afară pe propriul serviciu oferind astfel pe tavă cea de-a treia minge de meci, americancelor.

Astfel că după două ore și 3 minute de joc, Monica Niculescu și Vitalia Diatchenko au fost eliminate de favoritele cinci, în trei seturi, scor 1-6, 3-6, 7-6(7-5).

Accederea în turul doi, le asigură lui Niculescu și Vitalia Diatchenko 130 puncte WTA și un cec în valoare de 23.000 de dolari.