Breaking news

Monica Niculescu a câștigat turneul de dublu feminin de la Shenzhen

Monica Niculescu și Klara Zakopalova au câștigat, sâmbătă, finala de dublu feminin din cadrul turneului WTA de tenis de la Shenzhen, China,  dotat cu premii în valoare de 500.000 dolari.

Monica Niculescu si Klara ZakopalovaDebut cu succes pentru tenisul feminin românesc. Monica Niculescu a reușit să câștige sâmbătă, primul titlu WTA din 2014.

Monica Niculescu și Klara Zakopalova au învins în finala de dublu de la Schenzhen, cuplul Lyudmyla Kichenok/Nadiya Kichenok.

Niculescu și Zazkopalova și-au adjudecat primul set cu scorul de 6-3, după doar 38 de minute de joc. Perechea româno-cehă, a făcut primul brake la scorul de 2-1, au pierdut serviciul la scorul de 4-2, dar au reușit să facă re-brake la scorul de 5-3, au trecut la serviciu și au câștigat setul.

Monica Niculescu și Klara Zakopalova au început cu stângul setul doi, fiind conduse cu 2-0 după ce și-au pierdut primul serviciu. Din fericire s-au redresat la timp, au făcut re-brake și au egalat mai apoi scorul la 2-2.

Niculescu și Zakopalova au început să joace mai bine, reușind să facă brake la scorul de 3-3, preluând astfel conducerea pentru prima dată în setul doi cu 4-3. Au urmat la serviciu și s-au distanțat la 5-3. În cele din urmă, Niculescu și Zakopalova au cîștigat și setul doi cu scorul de 6-4, adjudecându-și astfel trofeul la dublu feminin de la Schenzhen după doar o oră și 16 minute de joc cu ucrainiencele.

Pentru că au câștigat finala de dublu feminin de la Shenzhen, Niculescu și  Zakopalova vor încasa 17,724 dolari și 280 puncte WTA.