Breaking news

Monica Niculescu şi Irina Begu, calificare rapidă în sferturi la dublu la Australian Open

Monica Niculescu şi Irina Begu, favorite numărul zece la Australian Open, au obţinut o victorie extrem de rapidă în optimi de finală în faţa perechii formate din Nadiya Kichenok şi Anastasia Rodionova.

În primul set, la scorul de 4-1 pentru românce şi avantaj pe serviciul lui Anastasia Rodionova, australianca s-a accidentat la piciorul drept şi meciul s-a întrerupt. Jucătoarea a izbucnit în lacrimi de durere în timp ce primea îngrijiri medicale.

În ciuda durerilor insuportabile, Anastasia Rodionova a revenit peteren şi a încercat să servească, a anulat avantajul româncelor, dar din nou Begu şi Niculescu au trecut în avantaj întrucât australianca abia se putea deplasa pe teren. Şi inevitabilul s-a produs. Din cauza durerilor insuportabile, Anastasia Rodionova a izbucnit în lacrimi iar partenerea sa de dublu, ucraineanca Nadiya Kichenok a venit şi a îmbrăţişat-o şi mai apoi au anunţat că abandonează partida.

Astfel că după doar aproape şase game-uri jucate, româncele se califică în primul lor sfert de finală la dublu la Australian Open, după doar 36 de minute de joc.

Accederea în sferturi la dublu le asigură lui Begu şi Niculescu un cec în valoare de 90,000 de dolari australieni şi câte 430 de puncte WTA fiecare.

În optimi la dublu, în această noapte va mai juca şi Sorana Cîrstea alături de Beatriz Haddad Maia, contra perechii formate din cehoaicele Lucie Safarova şi Barbora Strycova.

 

>