Breaking news

Monica Niculescu s-a calificat în turul doi la dublu feminin la Australian Open 2015

Monica Niculescu și Vitalia Diatchenko  s-au calificat miercuri, în turul doi la dublu feminin la Australian Open 2015, primul turneul de Grand Slam al anului.

monica niculescu - GuangzhouEliminată marți, în primul tur la simplu feminin de australianca Samantha Stosur, Monica Niculescu continuă în turneul de dublu feminin.

Monica Niculescu și Vitalia Diatchenko s-au impus miercuri, în primul tur la dublu, în fața perechii formate din Lauren Davis , Christina McHale.

După doar 25 de minute de joc, perechea româno-rusă și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-2. Însă Niculescu și Diatchenko au cedat setul doi cu 3-6. Astfel că s-a ajuns la setul decisiv, unde perechea româno-rusă s-a impus cu 6-3.

Monica Niculescu este prezentă pentru al șaptelea an consecutiv pe tabloul principal de dublu feminin de la Australian Open. În 2014 s-a oprit în turul doi, iar cea mai bună performanță a fost atinsă în 2012 când a  ajuns până în sferturi de finală.

Accederea în turul doi, le asigură lui Niculescu și Vitalia Diatchenko 130 puncte WTA și un cec în valoare de 23.000 de dolari.

În turul doi vor juca cu perechea învingătoare dintre cuplul Kimberly Birrell/Priscilla Hon și Raquel Kops-Jones/Abigail Spears.

Pe tabloul principal de dublu feminin se mai află alte două românce: Irina Begu și Raluca Olaru. Begu face pereche cu Lara Arruabarrena, iar Raluca Olaru cu Tatjana Maria din Germania.