Breaking news

Monica Niculescu, în turul doi la turneul de tenis de la Shenzhen

Monica Niculescu s-a calificat marți, cu mari emoții, în turul doi al turneului WTA de tenis de la Shenzhen, China, dotat cu premii totale în valoare de 500.000 de dolari. 

monica niculescuMonica Niculescu s-a chinuit mai bine de două ore cu slovaca Anna Schmiedlova, în primul tur al tabloului principal de la Schenzhen.

Monica Niculescu a pierdut primul set cu 4-6, în fața slovacei Anna Schmiedlova, locul 83 mondial.

Românca a început să joace mult mai bine în setul doi, unde a reușit un brake chiar în debutul acestuia. La scorul de 3-1, a făcut al doilea brake, s-a desprins la 4-1, scor la care în mod surprinzător și-a pierdut serviciul la zero. Numai că Niculescu și-a răscumpărat rapid greșeala, a făcut re-brake, a urmat la serviciu și s-a impus în setul doi cu 6-2.

Niculescu a făcut brake în debutul setului trei, numai că și-a pierdut primele două servicii, astfel că românca s-a văzut condusă în scurt timp cu 3-1. În mod spectaculor, românca a reușit să întoarcă soarta setului trei dar și a meciului, revenind de la 1-3 la 6-3, câștigând cinci puncte consecutive.

După două ore și 17 minute de joc, Monica Niculescu a reușit să se califice în turul doi, după 4-6, 6-2, 6-3, cu slovaca Anna Schmiedlova.

În turul doi, românca aflată în prezent pe locul 59 WTA, va juca cu Yung-Jan Chan din Taipei, locul 257 mondial.

Accederea în turul doi îi asigură româncei 30 de puncte WTA și un cec în valoare de 4,928 dolari.

Monica Niculescu are de apărat la Schenzen 110 de puncte WTA, întrucât la ediția din 2013, a ajuns până în semifinale.

>