Breaking news

Monica Niculescu a câștigat în premieră, turneul WTA de tenis de la Guangzhou

loading...

Monica Niculescu a reușit să câștige sâmbătă, pentru prima dată în carieră, turneul de simplu feminin de la Guangzhou, China, dotat cu premii în valoare totală de 500.000 de euro.

monica niculescu - wtaMonica Niculescu a reușit o performanță fantastică pe hardul cinez de la Guangzhou. Românca și-a adjudecat trofeul la simplu feminin, după ce a învins-o categoric în finală, pe franțuzoaica Alize Cornet, locul 22 mondial și a doua favorită a turneului.

După un prim set mai echilibrat, adjudecat de româncă cu 6-4, Niculescu a defilat efectiv în setul secund pe care l-a câștigat cu 6-0.

Monica Niculescu și-a adjudecat primul set al finalei de la Guangzhou, după o oră și 7 minute de joc cu franțuzoaica Alize Cornet, cu scorul de 6-4, grație break-ului reușit la scorul de 4-4.

După o pauză de zece minute impusă de organizatori din cauza căldurii prea mari, Monica Niculescu a început setul doi cu break, a făcut apoi 2-0 pe propriul serviciu. Iar la acest scor, românca a reușit un nou break, de astă dată la zero, cu care s-a desprins la 3-0 . Ca mai apoi să facă 4-0 pe cel de-al doilea game de serviciu din setul doi.

Românca a rămas concentrată, a devenit și mai agresivă, a profitat de cele 12 duble greșeli făcute de adversară în meci până atunci, reușind cel de-al treilea break al setului. Astfel că la 5-0, românca a servit pentru titlu. După ce a ratat prima minge de meci, Monica Niculescu a închis partida cu 6-0 în setul doi, după o oră și 45 de minute de joc.

Sunt foarte fericită că am încheiat până la urmă, mai ales că am câștigat, pentru că a fost foarte cald, cu multă umiditate și eram foarte, foarte obosită. Dar să am un final atât de puternic a fost uimitor și pentru mine. Am avut mari emoții până acum, dar în acest moment domină bucuria și încrederea. Este al doilea meu titlu WTA și sunt cuprinsă de sentimente minunate“, a spus Monica Niculescu la finalul partidei.

Este cel de-al doilea titlu la simplu feminin din carieră, pe care-l cucerește Monica Niculescu, după cel din 2013 de la Florianopolis.

Românca a mai jucat și două finale WTA la Luxemburg, în 2011 și 2012, ambele pierdute. Prima, în fața Victoriei Azarenka, și a doua în fața americancei Venus Williams.

Pentru că și-a adjudecat trofeul, Monica Niculescu va încasa un cec în valoare de  111,163 dolari și 280 puncte WTA. În timp ce finalista, Alize Cornet va primi 180 de puncte WTA și un cec în valoare de 55,323 dolari.

loading...