Breaking news

Monica Ghiurco, șantajată și cenzurată la TVR, de Claudiu Lucaci

Șeful Știrilor TVR, Claudiu Lucaci, continuă războiul împotriva colegei sale, Monica Ghiurco, pe care o vrea plecată cu orice chip de la știri. 

claudiu lucaci si monica ghiurcoÎn urmă cu două luni de zile, exclusivNEWS.ro dezvăluia faptul că Monica Ghiurco a fost trecută pe linie moartă la știri, prin scoaterea ei de la TeleJurnalul de Weekend al TVR 1, pentru faptul că a avut curajul să-l conteste pe Claudiu Lucaci, proaspăt ”numit” în funcția de Director la Știrile Televiziunii Române.

Claudiu Lucaci nu s-a mulțumit cu retragerea Monicăi Ghiurco de la TeleJurnal. Acesta îi cenzurează documentarul „Moştenirea clandestină”, proaspăt premiat de APTR, doar pentru a o determina pe jurnalistă să își dea demisia și să plece de la Știrile TVR.

Jurnalista Monica Ghiurco s-a plâns Consiliului de Administraţie al TVR de faptul că şeful ei, Claudiu Lucaci îi cenzurează filmul „Moştenirea clandestină” pentru care a obţinut recent un premiu APTR, nemailăsând-o să îl continue decât cu condiţia plecării de la ştiri. Ghiurco a cerut intervenţia preşedintelui Claudiu Săftoiu şi a CA în conflictul cu şeful ştirilor, care se pare că se răzbună pe ea pe toate fronturile pentru că l-a concurat în vară pentru conducerea Direcţiei. Vedeta reclamă şi faptul că, tot din răzbunare, Lucaci a scos-o de la prezentarea Telejurnalului de weekend unde făcea echipă cu Mircea Radu. Surse din TVR spun că reputata jurnalista este determinată să meargă până în pânzele albe pentru a i se face dreptate. Ea a cerut să fie audiată în şedinţa CA de joi 12 decembrie, dată la care şi comisia de etică din TVR trebuie să prezinte un punct de vedere asupra abuzurilor pe care aceasta le-a sesizat. Documentarul „Moştenirea clandestină” se bucură de un mare succes de public, fiind tot mai multe solicitările venite din partea telespectatoril or de a cumpăra DVD-urile puse în vânzare de TVR.+6 Teveristul cultural”, acest material a apărut pe blogul ro.damov.ro, unde angajații TVR își spun of-ul cu privire la ce se întâmplă în interiorul instituției.

Comisia de etică și arbitraj din cadrul TVR este formată din Horia Grușcă (președinte), Bogdan Tomulică, Sorin Hobana, Ioana Mureșan și Ruxandra Tuchel.

Contactat de exclusivNEWS.ro, Horia Grușcă a confirmat faptul că atât Monica Ghiurco cât și Claudiu Lucaci au fost audiați de comisia de etică, și că un raport cu privire la derapajele șefului Știrilor TVR, va fi gata cel mai târziu săptămâna viitoare.

Avem o sesizare în acest sens și o analizăm potrivit regulamentului. Au fost audiate toate părțile implicate în acest conflict. Un raport al comisiei de etică va fi gata cât de curând. Fie spre sfârșitul acestei săptămâni fie cel mai târziu săptămâna viitoare. Raportul este unul consultativ, conducerea TVR nu este obligată să țină cont de el. Noi nu stabilim nici sancțiuni, avem un punct de vedere, putem face recomandări”, a declarat pentru exclusivNEWS.ro, Horia Grușcă.

Nici audierea din Comisia de Etică și Arbitraj a TVR nu l-a făcut pe Claudiu Lucaci să își schimbe comportamentul față de Monica Ghiurco. Șeful Știrilor TVR se consideră vătaf la TVR și taie și spânzură după bunul plac.

În urmă cu două luni de zile, exclusivNEWS.ro i-a solicitat lui Claudiu Lucaci un punct de vedere cu privire la acest conflict cu Monica Ghiurco. Însă șeful Știrilor TVR nu a binevoit să dea vreun răspuns.

Demiterea în bloc a Consiliului de Administrație al TVR și demisia lui Claudiu Săftoiu de la șefia televiziunii, poate fi un moment de reset al Televiziunii Naționale și de reașezare pe făgașul normal a lucrurilor.