Breaking news

Monica Ghiurco, anchetată de comisia de Etică a TVR pentru că s-a solidarizat cu Antena 3

loading...

Jurnalista Monica Ghiurco va fi anchetată de Comisia de Etică și Arbitraj din TVR, ca urmare a participării acesteia la emisiunea Antena 3 din data de 8 august 2014, cât și la mitingul de susținere al televiziunii de știri, organizat pe 10 iulie 2014, la Cotroceni.

monica ghiurco - tvrLa o săptămână de când a decis să se solidarizeze cu colegii jurnaliști de la Antena 3, Monica Ghiurco este luată la bani mărunți de Comisia de Etică și Arbitraj din TVR.

Contactată de exclusivNEWS.ro, Monica Ghiurco a declarat că nu știe nimic de această anchetă și că probabil va fi informată luni.

”Nu m-a anunțat nimeni nimic, azi e liber la TVR pentru că este Sfânta Maria. Tot ce știu e din presă.  Probabil că voi fi anunțată în mod oficial de acest lucru, abia luni când revin la muncă. Nu am nicio problemă să răspund în fața oricărei comisii atât din TVR cât și din afara acesteia. Am explicat gestul meu pe facebook și stau la dispoziția oricui pentru explicații și lămuriri”, a declarat Monica Ghiurco în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro.

Din informațiile obținute de exclusivNEWS.ro, Comisia de Etică din TVR  nu s-a autosesizat, ci a fost sesizată de un angajat al Televiziunii.

Horia Grușcă este președintele Comisiei de Arbitraj din TVR care nici până în ziua de azi nu a prezentat raportul final cu privire la sesizarea făcută de Monica Ghiurco în 2013, ca urmare a cenzurii la care era supusă de către șeful Știrilor TVR, Claudiu Lucaci.

Și asta în condițiile în care, Horia Grușcă declara în 10 decembrie pentru exclusivNEWS.ro că va prezenta raportul cu decizia Comisiei de Etică în maxim o săptămână. De atunci au trecut opt luni de zile și nici vorbă de raport. 

Oare acum cu noua sesizare, Comisia de etică să lucreze cu celeritate și să dea un raport rapid în doar câteva zile?

Monica Ghiurco este jurnalista al cărei film documentar ”Moștenirea Clandestină”, a fost cenzurat în mod abuziv și nelegal de către actualul director al TVR, Stelian Tănase.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>