Mondialele de Gimnastică Artistică, în direct la TVR 1

TVR 1 transmite, începând de joi seară, Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică de la Antwerp din Belgia. România este reprezentată de opt gimnaști.

mondiale gimnastica tvrTVR 1 va transmite timp de patru zile, finalele mondiale pe aparate și la individual compus din cadrul Mondialelor de Gimnastică Artistică de la Antwerp din Belgia.

Cea de-a 44-a ediție a Mondialelor de Gimnastică Artistică, este prima ediție după Jocurile Olimpice din 2012, când majoritatea loturilor olimpice sunt în formare.

Finala de individual compus masculin va fi transmisă în direct de TVR 1, joi, 3 octombrie, de la ora 21.00.

Vineri, de la ora 21.00, TVR 1 transmite finala feminină de individual compus. Iar sâmbătă și duminică,de la ora 15.30, TVR 1 transmite finalele aparate la feminin și masculin. Comentariul va fi asigurat de jurnalista Alina Alexoi.

Cei 406 sportivi din 74 de țări se vor bate pentru cele 12 titluri mondiale la individual compus și în finalele pe aparate.

România va fi reprezentată de Sandra Izbasa, Larisa Iordache, Ștefania Stănilă, Flavius Koczi, Cristian Bățagă, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso și Vasile Muntean.

România nu a mai luat medalii la mondialele de gimnastică din 2010, când Ana Porgras a obţinut aur la bârnă, iar Diana Chelaru s-a clasat a doua la sol.

În urmă cu 110 ani, în 1903, prima ediție a Campionatelor Mondiale a avut loc tot aici la Antwerp.

>