Breaking news

Moda pentru copii – personajele din desenele animate întruchipate în haine

Hainele pentru copii reprezintă o adevărată fascinație, în sensul că sunt pline de culoare și de viață. Alegerea lor este de foarte multe ori înșelătoare – suntem induși în eroare și le cumpărăm ori prea mari, ori prea mici.

Este greșită preconceptia cum că ar trebui să ținem cont numai de sexul copilului când decidem să îi completăm garderoba. În ciuda vârstei fragede, copiii au propriul lor stil și mod de a fi. Trebuie să vedem dincolo de cromatică și de estetică și să încercăm să contribuim la formarea personalității viitorului adult.

Sfaturi generale despre ce să facem/ce să evitam

O funcție esențială pe care trebuie sa o asigure orice articol vestimentar din clasa de haine copii este confortul. Este extrem de important ca micuțul să se simtă bine și să aibă libertate totală de mișcare. Pielea copiilor prezintă un grad de sensibilitate mai ridicat spre deosebire de cea a adulților. Așadar, materialele din care sunt confecționate hainele trebuie să fie de cea mai bună calitate.

Hainele sintetice sunt de evitat, întrucât va crește riscul ca pielea copilului să se irite, lucru total nedorit de către părinți. Este mai recomandat să optăm pentru haine cu sistemul de închidere tip fermoar sau capse. În acest fel se economisește un timp util cu închiderea și deschiderea nasturilor care cer o anumită răbdare pe care copiii nu o au.

Hainele strâmte ar trebui să lipsească pe cât posibil din garderoba unui copil, deoarece pielea trebuie lăsată să respire. În locul acestora sunt de preferat cele confortabile, din materiale fine. Un lucru de avut în vedere când cumpărăm haine noi pentru copii este să tăiem etichetele. Cu toții știm prea bine cât disconfort pot crea! Cu atât mai neplăcut când micuțul tău nu își poate exprimă deranjul, din cauza vârstei foarte fragede.

Tot în cazul copiilor mici, de regulă sub un an, este indicat ca hainele să fie uscate într-un loc adecvat, fără a lua contact cu mediul exterior care este contaminat de microbi. Sunt periculoși pentru un adult, darămite pentru o ființă care are întreg organismul în plină dezvoltare.

În trecut, era un adevărat trend ca mamele să își îmbrace cât mai gros copilul. Ba chiar a devenit o luptă acerbă între mamele care asigură cel mai ridicat nivel de confort termic celui mic. În prezent, accentul se pune sau ar trebui să se pună pe un mix de elemente ce trebuie îmbinate pentru ca rezultatul să fie o ținută potrivită vârstei copilului, configurației corpului, sexului și nu în ultimul rând, temperaturii de afară.

Îmbracă-ți copilul ALTFEL

Hainele clasice nu mai sunt în trend în acest an. De aceea, este timpul să fim imprevizibili când vine vorba de membrii familiei noastre. Mai ales atunci când copiii noștri sunt fascinați de lumea basmelor și a desenelor animate Disney. Pot fi purtate atât la o serbare, la o onomastică, cât și acasă în timpul jocului sau somnului. Depinde de hainele în sine, scopul pentru care au fost gândite și concepute. Hainele purtate în timpul nopții prezintă o importanţă sporită, deoarece acestea contribuie la un somn liniștit și odihnitor. Și știm cu toții prea bine cât de importantă este odihna pentru copii!

Pijamalele Spiderman sunt pur și simplu adorate de copiii cu vârstă cuprinsă între 2 și 8 ani. Culorile vii devin o reală atracție pentru cei mici, desigur – pentru băieți. Bineînțeles că unii nu se pot dezlipi de aceste pijamale nici în timpul zilei, însă acest lucru nu constituie o problemă datorită materialului din care este confecționat. Bumbacul este ideal pentru pielea copiilor, deoarece nu creează disconfort termic. Copiii capătă încredere în ei și intră în pielea personajului. Le dezvoltă creativitatea și imaginația. În acest fel scapă de inhibiții, fiind un mod prin care își manifestă personalitatea în dezvoltare.

Fetițele sunt cele mai fericite atunci când primesc cadou pijamelele Sofia. Mai ales atunci când acestea sunt roz! Este o adevărată încântare pentru micuțele domnișoare care sunt fascinate de acest desen animat. Ba chiar a devenit extrem de popular în ultima perioadă, nici nu este de mirare de ce fetele, de la vârste chiar fragede, își doresc să între în pielea protagonistei.

De la 18 luni până la 5 ani, orice fetiță cu vârstă cuprinsă în acest interval ar fi în extaz să aibă ceva în comun cu prințesa Sofia. Serialul transmite micuților telespectatori o serie de valori sociale cu rol educativ. Este confecționat din bumbac, un material ușor de spălat. Nu produce iritații și oferă lejeritate totală în timpul somnului, încălzind într-un mod plăcut corpul copilului.

Este important să știm că hainele își pun amprenta asupra calității somnului în timpul nopții. La alegerea acestora se va ține seama de mărime, materialul din care sunt făcute, confortul pe care îl asigura, culoarea și imprimeul de asemenea. Și desigur, să fie pe placul și stilul copilului nostru! Dunmag.ro pune la dispoziție în acest sens o gamă variată de haine, accesorii și încălțăminte de calitate.