Breaking news

Mobilierul de bucătărie. Ce accesorii NU trebuie să îți lipsească de la proiectare

Chiar dacă apelezi la o firmă pentru proiectarea mobilierului la comandă, trebuie să fii la curent cu piesele principale și accesoriile care nu ar trebui să lipsească. Dacă stabilești din timp fiecare detaliu, nu vei mai sta cu emoții că rezultatul final nu îți va îndeplini așteptările.

Oricât de priceput ar fi un meșter, nu are cum să îți cunoască toate preferințele și nevoile spațiului și ale familiei. De aceea este extrem de important să faci o listă cu toate accesoriile pentru mobila de bucătărie ce nu ar trebui să îți lipsească. Acestea sunt utile nu doar pentru menținerea ordinii în spațiul de gătit, ci și pentru optimizarea spațiului și obținerea unei amenajări elegante.

Mobilierul de bucătărie la comandă: de ce aspecte trebuie să ții cont?

Pe lângă alegerea principalelor piese care compun mobila de bucătărie – fronturi, blat, etc (nuanțe, materiale, finisaj), este important să acorzi atenție și accesoriilor care o vor completa. Optimizarea spațiului de gătit trebuie gândită încă de la realizarea schiței. Dacă unele idei îți vin mai târziu, s-ar putea să nu mai poată fi puse în practică.

Accesoriile pentru mobila de bucătărie trebuie alese în funcție de nevoile spațiului în primul rând. Dacă gătești des, cu siguranță îți va prinde bine să ai chiar lângă aragaz incorporat un raft special pentru depozitarea ustensilelor și a condimentelor, precum coșul Jolly.

Dacă îți lipsesc spațiile de depozitare ori sunt neîncăpătoare, atunci suplimentarea lor este o bună soluție. În cazul în care spațiul de la chiuvetă este prea aglomerat, îți va prinde bine să muți scurgătorul de vase în altă zonă din bucătărie. Spre exemplu, designerii de amenajări interioare și meșterii de mobilier vorbesc tot mai des despre scurgătoarele de vase incorporabile în corpul de mobilier de deasupra chiuvetei.

Ghidându-te după ideile oferite în rândurile de mai sus, notează pe o listă nevoile bucătăriei tale și preferințele familiei. În comerț există o multitudine de soluții gândite special pentru acoperirea tuturor problemelor – de la optimizarea spațiului până la obținerea unei bucătării bine organizate.

Accesorii utile pentru mobila de bucătărie

Primele accesorii pe care trebuie să le treci pe listă sunt cele care îți pot ușura viața semnificativ. De abia după ce te vei putea bucura de ele, vei realiza cât de multă nevoie aveai de ele.

  • Coș Jolly – accesoriu de formă dreptunghiulară conceput pentru a fi atașat de corpurile de sub blatul de lucru. Poate fi utilizat pentru aranjarea recipientelor și a ustensilelor pentru gătit ori la depozitarea produselor de curățenie.
  • Coș coloanăaccesoriu de mobilier care se montează în interiorul unui dulap, pe verticală, cu funcția de a lua locul unei debarale ori de a o suplimenta. Se utilizează pentru depozitarea condimentelor, a pastelor, a ustensilelor, a conservelor de iarnă și chiar a produselor de curățenie.
  • Suport pentru tacâmuri – piesa este utilă pentru depozitarea și organizarea lingurilor, a furculițelor, a cuțitelor și a altor instrumente pe care le folosești la gătit, servit și mâncat.
  • Scurgător de vase incorporabil – se montează în interiorul unui sertar aflat deasupra chiuvetei ori lângă, cu rolul de a elibera spațiul. Astfel tacâmurile nu mai sunt lăsate la vedere și nu mai aglomerează spațiul de pe blat ori de pe chiuvetă. În plus, încăperea arată mai elegant.
  • Sistem de glisarea a ușilor – înlocuiește cu succes ușile cu balamale și deschidere exterioară, fiind perfecte pentru o bucătărie de mici dimensiuni. Această tehnică modernă ajută la economisirea spațiului.

Alegerea accesoriilor pentru mobilierul de bucătărie trebuie făcută cu atenție, astfel încât să rezoneze cu stilul de viață al familiei.

Sursa foto: Unsplash.com

>