Breaking news

Moartea unui pacient din vina medicului sancţionată doar cu amendă

Potrivit unui proiect de lege conceput de Ministerul Sănătăţii, medicii care refuză să consulte un pacient vor fi amendaţi cu amenzi cuprinse între 2.000 şi 10.000 lei. Astfel măsura este retrogradată de la infracţiune la ontravenţie. Doctorul Tutor Ciuhodaru apreciază proiectul de act normativ guvernamental, drept o aberaţie legislativă.

mediciMedicul Tudor Ciuhodaru critică dur proiectul de act normativ ce prevede scăderea la nivel de contravenţie a refuzului consultului unui pacient. Ciuhodaru spune că măsura este o aberaţie legislativă menită a încuraja decimarea populaţiei.

,, Sunt primul care a cerut luarea de măsuri în cazul celor care refuză efectuarea unui act medical la un pacient în stare critică, printr-un proiect legislativ privind malpraxisul. Introducerea acestui act normativ crează premiza abuzului în serviciu. Adică scade gravitatea refuzului acordării asistenţei medicale de la infracţiune la contravenţie. Este cumva o încurajare a decimării populaţiei României? Un îndemn la: “Lăsaţii să moară că în cel mai rău caz vă amendăm!” Pentru a fi completă, această aberaţie legislativă, consideră doar contravenţie moartea unui om. Poţi lăsa oricând un pacient în stare critică neasistat, dacă ai între 2000 şi 15000 de lei în buzunar”, spune doctorul Tudor Ciuhodaru.

Medicul – deputat consideră că prima amendă ar trebui dată chiar ministerului sănătăţii pentru desfiinţarea sistemului de urgenţă fără a pune nimic în loc.

Aştept doar să văd cum ministerul se va amenda singur cu sume de la  2.000 la 10.000 de lei  pentru ,,neorganizarea primirii urgenţelor în spital prin sistem de camere de gardă de către spitalele locale generale care nu pot organiza în structura lor CPU, din lipsă de resurse umane sau materiale aşa cum se prevede în actul normativ pe care l-a iniţiat“, mai precizează doctorul Tudor Ciuhodaru.

Deputatul mai precizează faptul că adevăratele probleme din sistemul medical rămân subfinanţarea, deficitul de personal, proasta organizare şi politizarea excesivă. Până când aceste lucruri nu sunt rezolvate aceste acte normative pompieristice sunt făcute doar pentru a da iluzia că ministerul se preocupă de sănătatea românilor.

>