Breaking news

Mituri în vânzările de imobiliare

vânzările de imobiliare

Se zvonește pe la colțuri că domeniul imobiliar este o „afacere bănoasă” care îți poate aduce multiple beneficii și satisfacții. Ei bine, unele dintre aceste zvonuri sunt adevărate, altele mai puțin. Cum facem diferența dintre mit și realitate? Luând aminte la informațiile prezentate mai jos.

În primul rând, se consideră că achiziționarea unei locuințe la un anumit preț și vânzarea acesteia la un preț mai ridicat este echivalentul verbului „a te îmbogăți”.

În realitate, în piața imobiliară există fluctuații ale prețurilor.

Dacă acum 20 de ani tot ceea ce ținea de domeniul imobiliar era considerat una dintre cele mai durabile și sigure investiții, momentele de criză economică au schimbat această percepție.

Multe proprietăți au simțit ce înseamnă deprecierea, creditele, împrumuturile, au devenit poveri greu de îndurat, iar valoarea banilor este atacată de inflație.

Desigur că în continuare susținem faptul că domeniul imobiliar este unul profitabil. În comparație cu multe alte domenii, aici există o anumită siguranță financiară. Trebuie, însă, avut grijă la ce fel de investiții facem, când le facem și, mai ales, cum le facem: prudent.

În al doilea rând, există regula aceasta nescrisă cum că trebuie să plusăm prețul în cazul unei vânzări pentru a lăsa loc negocierii și pentru a avea profit. Parțial, și în teorie, este adevărat. În practică, însă, prețul minim până la care vânzătorul este dispus să negocieze este foarte apropiat de cel inițial și există șanse mari ca acea proprietate să nu se vândă.

De ce, dacă este negociabil prețul? Tocmai de aceea – pentru că majoritatea oamenilor cunosc acest aspect și nu au foarte mare încredere în anunțurile în care citesc „negociabil”, în urma prețurilor. Știu că nu se așteaptă la a negocia foarte mult. Și rezultatul? – Un preț care îți face ochii să strălucească nu va vinde ceea ce îți dorești. Și, din nou, sunt mari șansele să fii nevoit să devii realist.

În al treilea rând, înainte de a-ți pune la vânzare proprietatea, aceasta trebuie evaluată de către un specialist. În cazul în care imobilul este supraevaluat, prețul de vânzare poate scădea.

Dar, de multe ori, potențialii cumpărători nu văd acest lucru cu ochi buni, considerând că acel imobil nu este în regulă, sigur are o serie de probleme dacă „prețul a scăzut atât de mult”.

Tocmai de aceea, un potențial client va tinde să ofere un preț mult mai mic decât prețul minim cerut de proprietar. Faptul că este ceva greșit la acel imobil și de aceea a fost scăzut prețul de vânzare este un mit. Apartamentul poate să nu prezinte nici o problemă, pur și simplu să fi fost evaluat mai bine și cu mai multă indulgență față de cum era în realitate.

În al patrulea rând, cei mai mulți oameni cred că trebuie să te ghidezi după zone atunci când cumperi un apartament sau o casă: să fie magazine, să fie aproape de zona centrală, să fie sisteme de educație și așa mai departe. Pe de-o parte, este adevărat: zona este foarte importantă. Cu cât oferă mai mult acces facil către ariile importante din oraș, cu atât este mai căutată acea zonă. Realitatea, însă, demonstrează prin statistici faptul că zonele de la periferiile orașelor sunt în plin proces de dezvoltare, deoarece oamenii aleg să investească în acestea bazându-se pe un principiu foarte bun: atunci când iau hotărârea să cumpere un apartament sau o casă, iau în considerarea potențialul acelui cartier, și viitorul lui, nu neapărat felul în care arată în prezent.

Nu în ultimul rând, sunt persoane care se gândesc la faptul că felul în care este realizat designul interior este mult mai de valoare și mai important în fața designului exterior. Tot un mit. Știi că există vorba aceea „dragoste la prima vedere”? Ei bine, se aplică și la case.

Cu cât exteriorul unei case este mai primitor și îngrijit, cu atât mai mult persoanele tind să acorde o șansă mai mare de cumpărare a acelei locuințe deoarece au o emoție bună, frumoasă, atunci când văd un aspect îngrijit.

Cele 5 mituri prezentate mai sus sunt doar o parte dintre toate cele care există în acest domeniu. Pentru a nu cădea în capcana în care să credem orice informație imobilară ne apare în care, este important să fim informații și la curent cu ceea ce se întâmplă în acest domeniu.

>