Breaking news

Mitt Romney, alt republican doritor al preşedinţiei SUA, o duce bine pe timp de criză

Washington Post a publicat ieri o analiză în care arată că unii republicani, între care şi Mitt Romney, o duc destul de bine, chiar dacă economia SUA este devastată de criza economică.

mitt-romney-usa-republican-candidate-2012Aspirantul republican la funcţia de preşedinte al SUA, Mitt Romney, are o avere de 264 de milioane de dolari, făcută cu ajurorul unei companii de capital privat, al cărei cofondator este.

Conform documentelor citate de Washington Post, în anii crizei economice, afacerea lui Mitt Romney a cunoscut un declin limitat. “În timpul uneia dintre cele mai grave căderi a economiei naţionale, averea sa a scăzut abia cu 8 procente faţă de momentul 2007, când încerca să ajungă la Casa Albă”, scrie publicaţia americană.

Comparativ cu averea de 264 de milioane de dolari a lui Mitt Romney familia Obama a declarat că deţine o avere cuprinsă între 2,8 şi 11,8 milioane de dolari, în 2010.

În afară de investiţiile de pe urma cărora face profit, Mitt Romney a mai fost plătit cu 374,000 de dolari, pentru nouă discursuri pe care le-a ţinut în SUA, în perioada 2010 – 2011.

Mitt Romney participă în cursa din interiorul Partidului Republican, pentru desemnarea candidatului la alegerile din 2012, pentru preşedinţia Statelor Unite. Acesta a mai încercat să fie propus de partid, în 2008, pentru Casa Albă, însă a pierdut în favoarea republicanului John McCain, care a fost desemnat la acea vreme contracandidatul lui Barack Obama.

valentin.spinu@exclusivnews.ro