Breaking news

Miting de aviaţiune, spectacol total la inaugurarea Aerodromului Băneşti din Prahova

Inaugurarea aerodromului Băneşti din Prahova, cel mai nou teren de zbor din România, la data de 6 august, va fi marcată de o serie de surprize. Constructorii sau distribuitorii de aeronave, din România, împreună cu cei mai tari piloţi de acrobaţie aeriană, din ţară şi din lume, şi-au propus să ofere un weekend de neuitat împătimiţilor de zbor.

Efecte pirotehniceOrganizatorii au pregătit o adevărată sărbătoare. În aer, vor face spectacol piloţii acrobaţi. – Jurgis Kairys este capul de afiş al mitingului. Iubitorii aviaţiei sportive vor avea ocazia să admire evoluţiile multiplului campion mondial, lituanianul Jurgis Kairys, o adevărată vedetă internaţională, posesor al mai multor recorduri mondiale, la manşa unui Sukhoi 26 – Iacării Acrobaţi au pregătit binecunoscutele numere de zbor în formaţie de două şi de trei avioane.

Însă cele mai aşteptate momente sunt <Air Bandits> sau simulările de luptă aeriană cu efecte pirotehnice ! <Air Bandits> este unul dintre cele mai dinamice şi agresive spectacole regizate de acrobaţie aeriană.

Showul implică participarea a patru aparate de zbor : trei YAK-52 şi un Sukhoi 26 pilotat de Jurgis Kairys – Lotul naţional de acrobaţie aeriană, Hawks of Romania, cu avioanele Exra 300L şi cea mai nouă achiziţie, Extra 330SC, vor arăta cu ce numere spectaculoase vor participa la Campionatul European de acrobaţie – Piloţii miliari de la baza buzoiană Boboc vor arăta cum se antrenează la manşa aparatelor Yak-52 – Vor încânta audienţa şi paraşutiştii Aeroclubului României, ai TNT Brothers sau Skydiving Tuzla.

De asemenea, un numă mare de piloţi de aeronave ultrauşoare şi-au anunţat participarea, cu promisiunea că vor oferi scurte zboruri de agrement celor care iubesc cu adevărat zborul şi aviaţia! În România chiar se construiesc aeronave !

La sol, participanţii la eveniment vor putea admira aeronave construite în ţară. Mai mult, se pot stabili contacte cu constructorii sau cu diverşii importatori şi distrubuitori de aeronave sau piese. Nu vor lipsi nici şcolile de aviaţie ai căror instructori abia aşteaptă să îşi cunoască viitori elevi. – Fabrica de avioane Aerostar Bacău(aparate Yak-52 şi Festival) – Fabrica de ultrauşoare Zenair Romania – Fabrica de paraşute Condor.

Iacarii Acrobati 1Mitingul de Aviaţiune se va desfășura sâmbătă, 6 august, între orele 15.00 – 21.00 și marchează inaugurarea Aerodromului Băneşti, din judeţul Prahova. Aerodromul este construit, în apropierea Drumului Naţional 1, DN1, la maxim o oră distanţă de Bucureşti, la iniţiativa Primăriei Băneşti şi cu sprijinul formaţiei de acrobaţie aeriană Iacării Acrobaţi.