Breaking news

Miting cu îmbrânceli între protestatari și jandarmi la Vaslui

Protestatarii prezenți la Vaslui au încercat să intre cu forţa în sediul Prefecturii, dar au fost opriţi de jandarmi. Profesorii, personalul medical, funcţionarii publici şi pensionarii ale căror venituri vor fi tăiate de Guvern au protestat din nou în faţa prefecturilor, conform Realitatea TV.

protest.vasluiPeste 700 de persoane – pensionari, cadre didactice, poliţişti, angajaţi în sistemul sanitar şi administraţie – au protestat în Piaţa Civică din municipiul Vaslui, fluierând şi scandând lozinci împotriva Guvernului.

Protestatarii au încercat să intre cu forţa în sediul Prefecturii, oamenii fiind împiedicaţi de către forţele de ordine şi creându-se astfel o busculadă. Pe lângă cordonul de jandarmi aflat în faţa Prefecturii, alţi 30 de scutieri au fost aduşi în interiorul instituţiei, pentru a interveni în eventualitatea producerii unor incidente.

Prefectul judeţului a discutat cu reprezentanţii pensionarilor şi a spus că va transmite Guvernului solicitările lor. Spriritele s-au calmat la puţin timp de la incident. ”Am blocat calea de acces în prefectură. Starea de spirit este acum bună, atmosfera e calmă. A fost nevoie de suplimentarea numărului de forţe de oameni, în momentul incidentului. Acum nu mai este nevoie de intervenţia forţelor de ordine”, a precizat Paul Smântână, comandantul Jandarmeriei Vaslui.

Manifestanţii au avut pancarte cu mesaje precum „Jos Guvernul, „Mai rău nu se poate”, „Jos Băsescu”.

Peste o mie de persoane au protestat vineri şi în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alexandria. La miting au particip membri ai Alianţei Judeţene a Pensionarilor din Teleorman şi ai Sindicatului Pensionarilor, împreună cu angajaţi din sectorul bugetar, care reprezintă CNSLR Frăţia, Cartel Alfa şi CSDR.