Breaking news

Misiuni de salvare extrem de dificile ale pompierilor vasluieni

O femeie în vârstă de 74 de ani ce trebuia transportată de urgenţă la cel mai apropiat spital, pentru îngrijiri medicale de specialitate a fost salvată de pompierii vasluieni cu ajutorul autospecialei șenilate de la ISU Buzău.

misiuni salvare cu senilaAmbulanţa Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care a preluat cazul, nu a reuşit să înainteze decât până în satul Costeşti, deoarece drumul până în Dinga era impracticabil.

De aici a început misiunea pompierilor care au străbătut distanţa de aproximativ cinci kilometri cu autospeciala şenilată, au preluat pacienta şi medicul, transportându-i la ambulanţă.

În tot acest timp, bătrâna diagnosticată cu ocluzie intestinală a fost asistată la domiciliu de medicul de pe ambulanţă.

Operaţiunea de salvare a pompierilor s-a desfăşurat în condiţii dificile, având în vedere drumul troienit, ce depăşea un metru, şi vizibilitatea redusă din cauza ninsorii abundente şi vântului puternic.

În jurul orei 21.00, bătrâna a ajuns la camera de Gardă a Spitalului Judeţean Vaslui.

După cazul dificil de jois eară, în această dimineaţă, echipajul care încadrează autospeciala şenilată a intervenit din nou, de data aceasta în localitatea Muşata, din comuna Berezeni.

Părinţii unui copil de numai trei săptămâni au descoperit că acesta nu mai respiră şi au anunţat tragedia prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Cadrele medicale de pe ambulanţă au reuşit să ajungă până în satul Berezeni, de unde au fost transportate de pompieri cu autospeciala şenilată, deoarece drumul până în Muşata era impracticabil.

În jurul orei 10.00, trupul neînsufleţit al copilului, respectiv mama acestuia au fost preluaţi de echipajului de pe ambulanţă în Berezeni.

Până în acest moment, autospeciala şenilată, primită în sprijin de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău, a efectuat patru misiuni pentru salvarea şi transportul persoanelor afectate de căderile masive de zăpadă înregistrate în ultima săptămână

>